Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Mladi levi - košarkarski kamp v Fiesi

Košarkarski kamp Mladi levi je v organizaciji Košarkarskega kluba Vojnik ob začetku poletnih počitnic uspešno doživel že svojo šesto izvedbo.
Več kot 35 mladih košarkaric in košarkarjev je svoje košarkarske veščine prvič izpopolnjevalo na slovenski obali, v mestu Fiesa. Kamp je že od samega začetka osnovan tako, da mladim košarkaricam in košarkarjem pomaga razvijati temeljne košarkarske veščine in ustvarjalnost v igri. Kamp je prilagojen starostni skupini od 7 do 15 let in ravni znanja ter sposobnosti vsakega posameznika. Veseli smo, da se na kampu srečajo tako tisti, ki se šele spogledujejo s košarkarsko žogo, kot tisti, ki svoje veščine že uspešno uporabljajo na državnih tekmovanjih. Kamp Mladi levi pa ni samo košarkarska žoga, ampak mnogo več. Je druženje na obali ali kopanje v morju, vožnja s prijatelji na pedalinu ali večerni sprehod po mestu Piran. Svojo školjko v mozaik kampa pa pristavi tudi večerni program na terasi in dobra kuhinja s prijaznim osebjem. Teden, ki so ga mladi preživeli, je tudi enkratna izkušnja preživetja v skupini, prilagajanja skupnim potrebam in ne nazadnje vadba v medsebojni pomoči. Hkrati pa zabava in smeh, tudi če je to samo na terasi, kjer se lahko brez težav igra 30 otrok novo igro z žogo, ki je nihče prav ne razume.

Projekt, ki ga brez podpore pokroviteljev in staršev ne bi bilo, je uspešno izvedla ekipa domačih trenerjev (Matic Perger, Nik Potočnik in Mateja Oprčkal) Košarkarskega kluba Vojnik. 

 

Tekst in foto: Mateja Oprčkal

Foto:Tajdy in Tjan

 

Oglejte si tudi