Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
5°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

Miklavževanje v Pristavi

Mesec december je mesec veselja in medsebojnega obdarovanja. Namenjen je predvsem otrokom, tistim najmlajšim, in tistim, ki so to še vedno po srcu.
Šestega decembra ob 17. uri je bil tudi pri nas v Pristavi napovedan prihod sv. Miklavža in njegovih zvestih spremljevalcev – parkljev. Ker je letos prvi izmed treh dobrih mož malo zamujal, so bili otroci kar malo nestrpni od pričakovanja, a so si s svojo razigranostjo krajšali čas in si v spremstvu svojih staršev in vrstnikov nabirali pogum za prihod tistih rdečih bitij z verigami in rogovi. Ropot verig izza šotora je naznanjal težko pričakovani prihod svetega Miklavža. Kot je že v navadi, je Miklavž otroke in starše najprej lepo pozdravil. Po tradiciji ga je seveda zanimalo, ali so bili otroci kaj pridni, in seveda so vsi z iskricami v očeh prikimali in mu tudi povedali, da znajo moliti. Razveselili so ga s kratko molitvijo. Po molitvi je napočil tisti tako pričakovani trenutek, ko je Miklavž začel z obdarovanjem vseh prisotnih otrok, ki jih letos ni bilo prav malo, kar 52. Seveda je imel Miklavž za vsakega otroka pripravljeno tudi šibo. Otroci so mu obljubili, da bodo pridni tudi v prihodnjem letu, zato jim je Miklavž obljubil, da se ob letu zopet vidijo. Otroci so bili navdušeni in še kar nekaj časa po obdaritvi se je iz šotora razlegal otroški smeh. Nekateri prej, drugi kasneje, vsi pa so nasmejani, polni dobre volje in prijetnih vtisov odšli domov.

 

Ko že omenjamo darila, bi se rada zahvalila vsem sponzorjem, ki so nam letos priskočili na pomoč: Občina Vojnik, KS Vojnik, Plastika Skaza – Velenje, Vivapen – Celje, Kaplja, d. o. o. – Ljubečna, Telekom Slovenije, Zavarovalnica Triglav Celje, Magma poslovna darila – Celje, in vsem članom Društva dobra volja, ki so tako ali drugače pomagali pri tej že tradicionalni organizaciji miklavževanja v Pristavi.

 

 

Ivanka Plešnik

Foto: Marjana Bobik

Oglejte si tudi