Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Med najboljšimi v Evropi

Peto mesto na evropskem prvenstvu v Italiji
Nuša Detiček in Eva Mlakar, članici Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov Slovenska Bistrica, sta kot članici državne reprezentance zastopali Slovenijo v Italiji na evropskem prvenstvu v twirling športu, pod organizacijo italijanske twirling zveze in svetovne twirling zveze W.B.T.F., ki je potekalo med 4. in 9. julijem v športni dvorani Palayamamay v mestu Busto Arsizio v neposredni bližini Milana.

 

Tekmovanja sta se udeležili pod vodstvom trenerke Nastje Keršič in spremstvom staršev. Sodelovali so najuspešnejši športniki Evrope iz 14 držav. Tekmovanja so se udeležile reprezentance Slovenije, Hrvaške, Anglije, Francije, Nemčije, Madžarske, Irske, Nizozemske, Norveške, Švedske, Švice, Škotske, Španije in Italije. Slovenska reprezentanca je bila v sestavi klubov iz Slovenske Bistrice, Nove Gorice, Cerknice in Brd z reprezentanti: Nuša Detiček, Eva Mlakar, Živa Kovač, Maša Kovač, Hana Česnik, Aneja Kodermac, Tim Udovič in Daša Harej.

 

Na dan prihoda v Italijo je po opravljenem »costumechecku«, »music testu« in treningu sledila zabava športnikov, naslednji dan pa še zadnji trening in uradno svečano odprtje pred začetkom tekmovanja.

 

Prvi dan tekmovanja, v četrtek, sta dekleti po opravljenih obveznih elementih, ki predstavljajo 25 odstotkov ocene, zasedeli Nuša 11. in Eva 8. mesto ter si pridobili odlično štartno številko za kvalifikacijski nastop v kategoriji Freestyle Junior Women. Po nastopih v kvalifikacijah v petek sta se obe uvrstili v polfinale – Nuša s 15. mestom in Eva z 8. mestom. Po odplesanem polfinalnem delu v soboto je Nuša nadgradila svoj dosežek s kvalifikacij in zasedla odlično 14. mesto v Evropi, Eva pa je dobila vstopnico za finale!

 

Zadnji in hkrati finalni del tekmovanja je bila nedelja. Eva je z odličnim nastopom presegla vse meje in zasedla fantastično 5. mesto izmed 44. tekmovalk v Evropi! Na slavnostni podelitvi polfinalistk je svojo diplomo dobila Nuša, Eva pa je na podelitvi finalistk za svoj dosežek prejela plaketo.

 

Izredno smo ponosni na Evo in Nušo, saj sta presegli zastavljene cilje! Hkrati čestitamo tudi preostalim članom reprezentance za dosežene rezultate. V skupnem seštevku je Slovenija zasedla 4. mesto, takoj za Francijo, Italijo in Španijo. S tekmovanja se vračamo z dodatno motivacijo za delo naprej, saj te dni začenjamo s pripravami na naslednjo mednarodno tekmovanje. In sicer se bosta Eva in Nuša, skupaj s preostalim delom tekmovalne ekipe kluba, letošnje poletje udeležili tudi svetovnega pokala v twirling športu.


Tekst: Nastja Keršič

Foto: arhiv TMK5E

Oglejte si tudi