Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Klopotec oznanja trgatev

V deželo tiho prihaja jesen, toplo in sončno poletje se počasi poslavlja. V goricah grozdje dobiva barvo, topli dnevi ga bodo osladili in mu dodali značilne arome. Na dan praznika Marijinega vnebovzetja je že četrtič zapel društveni klopotec VVD Vojnik. Pridružil se je številnim klopotcem, ki od srede naprej igrajo svojo simfonijo po slovenskih vinorodnih gričih in pojejo ubrano melodijo prihajajoče trgatve. Vinograde bodo čuvali pred škodljivci, s svojim klepetanjem pa bodo naravo poprosili za zdrav in kakovosten pridelek, ki se bo pokazal v naših kleteh.

 

Vojniški vinogradniki so postavljanje klopotca pospremili s pesmijo Jožkove bande in s toplimi besedami spodbude in z željami za dobro trgatev in kletarjenje gospoda župana Branka Petreta. V veliko tehnično pomoč pri postavitvi nam je bil tudi gospod Melanšek, ki je z dvigalom pripomogel k varni in hitri postavitvi klopotca, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

 

Vinogradniki smo preostanek večera izkoristili za družaben klepet ob kozarcu Vojničana v želji, da bo jesen darežljiva z vremenom in bogata s pridelki. Trdo in zahtevno delo naj bo poplačano z bogato trgatvijo in s kakovostnimi vini v naših kleteh. 

 

Tekst: Albina Karmuzel
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi