Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
5°C
SOB.
16°C
8°C

Januarski pohod Planinskega društva Vojnik

Zadnjo januarsko soboto smo se planinci PD Vojnik podali v Prekmurje. Že sama misel na ta lep del Slovenije nam zbere dogodivščine ob Muri, njene lepote in zanimivosti. Pohodniki smo si privoščili še poslastici - to sta najvišja vrhova tega območja, Sotinski in Serdiški breg.

Bilo je sveže jutro, ki so ga popestrile nežne snežinke. Te so nas spremljale vso pot, da smo imeli pridih zime. Na krožni poti nas je spremljal vodnik domačega društva Herman Kisilak, s prijaznim nagovorom nas je pozdravila tudi predsednica društva Jasmina Šinko. Sotinski breg oziroma Kugla kot lahko beremo v planinski literaturi, je s 418 m najvišji vrh Prekmurja. Z njenega vrha se nam ob jasnem dnevu odpre lep razgled na severovzhodno Slovenijo, del Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Povzpeli pa smo se tudi na Serdiški breg, ki je 416 m visok hrib. Nahaja se v neposredni bližini meje z Avstrijo. S travnatega vrha, na katerem so lesena brunarica in nekaj klopi, se nam odpre lep razgled na Goričko. Vodnik je povedal, da se ob lepem vremenu vidi tudi del Pohorja.

Prijetna pot se je vila ob potoku, skozi gozd čez hrib in ponovno spust v dolino, pa zopet na drugi breg. Pod nogami se je nabiralo listje, ki je v mrazu zvabilo nam prijetno šelestenje. Ob zaključku smo si privoščili pozno kosilo ali zgodnjo večerjo in seveda prekmursko gibanico. Čutili smo prijaznost ljudi, ki so bili z nami, ki smo jih srečevali in jih spoznali. Hvala vodnikoma Hermanu in našemu Tomažu za lepo vodenje, v katerem se je zrcalilo dobro sodelovanje in poznanstvo, saj sta bila skupaj na vodniškem tečaju. Želimo jima, da bi bili njuni koraki in koraki vseh, ki jih bosta vodila, varni. Vtisi pa polni lepih utrinkov, ki bogatijo dušo in srce.

Več o naših aktivnostih si lahko ogledate na naši FB strani, kjer vas čakajo tudi slike z raznih pohodov. 

Tekst in foto: Polona Grum

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi