Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Vojnik

Društvo upokojencev Vojnik vabi


Prišla je pomlad in prinesla dela na vrtovih, njivah, urejanje okolice, čiščenje itd. Tudi v društvu smo z njo dobili nove naloge. Pred nami so razna športna tekmovanja, druženja in izleti.

 

S pustovanjem, ki smo ga imeli v gostišču Turist na Frankolovem, in materinskim dnem, ki smo ga praznovali v Socki pri Ivanki Koprivnik, smo zaključili zimsko-pomladanski del druženja. Na obeh srečanjih so nas zabavali naši muzikantje: Rudi, Herman in Denis. Za to se jim najlepše zahvaljujemo.

 

Naslednje druženje bo v nedeljo, 10. maja 2015, ko se bomo odpravili na romanje na Brezje. V sredini junija sledi enodnevni izlet čez Pohorje, kjer nas bo čakala enolončnica, po Dravski dolini v Avstrijo in nazaj na Pohorje, kjer bo sledilo kosilo (piknik). Želja upokojencev je, da gremo v mesecu juliju v Koper in se popeljemo z ladjo Burja ob slovenski obali. Več informacij dobite v društveni pisarni in pri poverjenikih na terenu. Na srečanja in izlete se prijavite pravočasno in si tako zagotovite mesto na avtobusu.

 

V mesecu juniju bo krajevni praznik KS Vojnik. Ob tej priložnosti bodo meddruštvena tekmovanja z zračno puško in v kegljanju s kroglo na vrvici. Prišlo bo okrog 70 tekmovalcev. Mi bomo tekmovalce pogostili, KS Vojnik pa bo priskrbela pokale in priznanja.

 

Pridružite se nam!

 

Ivan Robačer, predsednik DU

 

 

 

 

Občni zbor DU Vojnik


Društvo upokojencev Vojnik je imelo občni zbor v soboto, 28. februarja 2015, v gostišču Medved v Škofji vasi. Ker večina članov ni bila prisotna, na tem mestu podajam povzetek poročila o enoletnem delu društva.

 

V minulem letu 2014 smo v društvu organizirali 11 izletov in raznih druženj, skupno se jih je udeležilo več kot 1200 upokojencev, kar je nekoliko manj kot leta 2013. V društvu delujejo različne sekcije, in sicer: strelska sekcija (vodi jo g. Kuzman), kegljaška (vodi jo g. Žgajner), mešani komorni pevski zbor in ljudske pevke (vodi ju ga. Ivanka Koprivnik). Imamo tudi pohodniško skupino, ki deluje pod vodstvom g. Žibreta. Nekaj besed smo rekli tudi o evropskem projektu Starejši za starejše, v katerega je vključenih že 450 upokojencev, starejših od 69 let (ta projekt nudi pomoč starejšim, bolnim, onemoglim ipd.). Včasih je dovolj že obisk oziroma klepet, da človek prežene osamljenost. Del tega projekta je tudi banka hrane – namenjena je socialno ogroženim. Teh je čedalje več, zato je prav, da stopimo skupaj in pomagamo. Vabljeni ste, tudi mlajši, da se priključite, saj nihče od nas ne ve, kdaj bo tudi sam potreboval pomoč.

 

Za kakršne koli informacije pokličite na tel. štev. 03 577 26 16 vsako sredo in petek od 9.00 do 12.00. Obvestila dobite na naši oglasni deski ali pri svojem poverjeniku na terenu.

 

Pridite in sodelujte z nami, skupaj smo močnejši!

 

Ivan Robačer, predsednik DU

Foto: Jure Vovk

 

 

Oglejte si tudi