Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Corona preprečila izvedbo pomladnih prireditev

Turistično društvo Frankolovo je tudi letos vstopilo v novo leto s prvo prireditvijo v letu, in sicer prav na novo leto, s pohodom Po poteh grajskih pravljic mimo gradu Lindek, ki smo ga letos organizirali že enaindvajsetič. Nadaljevali smo s soorganizacijo predstavitve knjige p. Branka Cestnika Sonce Petovione v mesecu februarju, v mesecu marcu pa smo izvedli občni zbor.
Naredili smo velike načrte za delo, nato pa je nastopila korona. Kdo bi si mislil, da bo življenje zastalo kar čez noč. Nič več zbiranja, nič več prireditev, še maš v cerkvi ni bilo, tudi obiski bližnjih prijateljev so bili prepovedani, kaj šele tistih, ki so prebivali v sosednjih občinah ali celo v drugih državah. Česa takšnega še nismo doživeli. 

Sredi maja pa so se ukrepi le pričeli rahljati, zato smo previdno začeli izvajati aktivnosti, ki smo jih opravljali na prostem s priporočeno razdaljo. Na pobudo iz Občine Vojnik smo se lotili zasaditev gred z rožami. Tudi vreme nam nagaja, saj kar naprej rahlo dežuje, zato poleg rožic zelo bujno raste tudi plevel. Tik pred dnevom državnosti smo opleli vse gredice, da bodo rožice lahko nemoteno rasle. Treba je bilo očistiti tudi del Tončkove poti, sedaj pa nas čaka še akcija pri Zidanici. 

 

Srčno upamo, da bomo v začetku septembra lahko izvedli letos že 10. Golaž žur pod šotorom, saj je organizacija takšne prireditve brez šotora praktično nemogoča. Do konca leta bomo organizirali še blagoslov konjev, pohod po Tončkovi poti, ob 65. letnici društva pa bi radi izdali tudi kratek zbornik, ki bi ga razdelili na prireditvi, ki jo bomo pripravili v začetku prihodnjega leta. 

 

Načrtov nam torej ne manjka. Upamo le, da bomo ostali zdravi, da bomo lahko realizirali vsaj tiste naloge, ki smo jih planirali za jesenski čas. 

 

Tekst in foto: Irma Blazinšek

Oglejte si tudi