Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Ambroževa sv. maša na Frankolovem

V organizaciji Čebelarskega društva Vojnik je bila 7. decembra 2019 Ambroževa sv. maša v župnijski cerkvi sv. Jožefa na Frankolovem.
Sveti Ambrož je zavetnik čebel, čebelarjev, izdelovalcev sveč in vseh, ki delajo z voskom, zavetnik beračev, mesta Milano ter zavetnik domačih živali. Umrl je leta 397 v Milanu, njegovo truplo pa leži na ogled skupaj s svetima Gervazijem in Protazijem v kripti cerkve sv. Ambroža, kjer ga letno obišče in k njemu moli na tisoče ljudi (povzeto po Aleteia).

 

Sv. maše so se na povabilo ČD Vojnik udeležili predstavniki okoliških čebelarskih društev s prapori, župan Občine Vojnik Branko Petre, podporniki ČD Vojnik, čebelarji – člani društva in domačini. 

Proti kraju cerkvenega obreda je navzoče nagovoril naš čebelar Karel Blazinšek. Skupaj s Petrom Babnikom, predsednikom ČD Vojnik, sta obdarila z Miklavževimi darili gospoda Cestnika in pevce, ki so nam popestrili sv. mašo z lepim petjem.

 

Po blagoslovu smo se srečali še v dvorani gostišča Turist in ob prigrizku in dobri kapljici zaključili sobotni Ambrožev večer.

 

Hvala vsem za udeležbo, skrbnim ljudem za pomoč pri peki peciva in pri organizaciji ter aranžiranju v cerkvi in v gostilni Turist, Franciju za prijeten topel prostor.

 

Tekst: Martin Goleš 

Foto: Olesea Potočnik

Oglejte si tudi