Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

5. VOJNIŠKI KROG – tek za vse generacije

V soboto, 30. septembra 2017, se je v Vojniku odvijal že 5. Vojniški krog – tek za vse generacije, ki smo mu letos dodali še pohod na Tomaža po učni poti. Teka se je udeležilo 126 tekačev (59 otrok in 67 odraslih).
Otroci so letos tekli na dve razdalji; letnik 2011 in mlajši na 200 m ter letnik 2006 in mlajši na 500 m. Med najmlajšimi sta zmagala Bor Pritržnik med dečki ter Ana Pavliha med deklicami. Zmagovalec na 500 m razdalji je postal Svit Janc, zmagovalka pa Ajda Žveplan. 

 

Vsak izmed otrok je dobil spominsko majico, vrečko za športno opremo in medaljo, najboljši trije dečki in deklice iz vsake kategorije pa so prejeli pokale in praktične nagrade. Letošnja novost je bila vojniška desetka, na katero so se tekmovalci podali ob 11. uri skupaj z ostalimi tekači na 5-kilometrski progi. Prvi je na cilj pritekel Alen Lamper s časom 17:12, med ženskami pa je slavila Renata Vetrih, ki je popravila rekord proge, ki ga je pred časom postavila sama. Tekla je 20:09. Tako ostaja rekord proge med moškimi še vedno v rokah Žana Krivca iz leta 2012 (16:48 minut). Med tekači na 10 km progi pa je slavil Aljaž Pekovšek s časom 40:36, med ženskami pa je bila najhitrejša Marjetka Knez s časom 48:47. Kot vsako leto se je tudi letos udeležilo kar nekaj tekačev in tekačic nad 50 let, najstarejši je letos bil Zvonko Memič (letnik 1937), ki je pretekel 5 km progo v 33 minutah in 36 sekundah.

 

Letos smo najboljšim podelili medalje, praktične nagrade ter denarno nagrado za rekorderje na progah. Prav tako smo izžrebali srečnico, ki je na izposojo za dva dni prejela avtomobil Avtohiše Čepin Vojnik. Seveda pa tek ne bi bil tako uspešno izpeljan, če nam ne bi pomagali pokrovitelji: Avtohiša Čepin, Proteini.si Celje, Gostilna Turist Frankolovo, Gostilna Koren, Jolanda Podgrajšek s. p., Gostilna Kolar, Gostilna Medved, Dinocolor d. o. o., Pletilstvo Petra Ocvirk s. p., Studio lepote Valvita, Salomon, Frizerstvo Darja Kolar, Masažni studio Tamara, Cineplexx Celje, Ingso Biro, Erna Ternovšek Kolar s. p., City Center, Klima Celje d. o. o., Firax sport shop, Pekarna Geršak, Antena Štajerska, Livarstvo Stanko Dolinar, GDL Finance, Aksel Aleš Skaza, Metrapan by Metal, A1 in Gradbeništvo Oder.   

 

Posebna zahvala gre Občini Vojnik ter županu Branku Petretu, Policijski upravi Celje in Gasilskim društvom Vojnik, Nova Cerkev in Frankolovo, ki so poskrbela za zaporo cest, ter vsem dejavnim članom Športno-rekreativnega društva Postani.fit. Rezultate in slike si lahko ogledate na našem profilu Facebook Postani.fit s Saro.

 

Vsem pokroviteljem in tekmovalcem se iskreno zahvaljujemo!

Tekst in foto: Sara Kokotec

Oglejte si tudi