Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
ČET.
23°C
9°C
Oceni objavo

15. pohod Vojnik–sv. Uršula nad Dramljami

V soboto, 9. junija, je PD Vojnik, v sklopu prireditev ob prazniku KS Vojnik, organiziralo pohod iz Vojnika v Dramlje, natančneje k sv. Uršuli. To je bil tudi dogodek, ko smo ponovno potrdili, kako je sodelovanje in druženje v tem zanimivem času pomembno.
Planinci PD Dramlje so se že pred sedmo uro pridružili skupini pohodnikov iz Vojnika, zbranim pred zdravstvenim domom. Prijazen pozdrav, stisk rok in pogledi proti nebu so nakazovali, da si bomo naredili lep dan. In res je bil! Po uvodnem pozdravu in hudomušnih mislih predsednikov društev, »vojniškega« Ivana in »drameljskega« Marka, smo krenili s parkirišča.


Na Koči pri Tomažu nas je s čajem in kavo ter rogljiči pričakala Minka. Začetno segrevanje mišic in kratek premor na koči sta dala izhodišče za pogovor o bližajočem se času, ko bomo posegali tudi v nam ljube gore; savinjske, julijske idr. Na poti so nas presenetili prijazni domačini, ki so z domačimi dobrotami pozdravili naš »mimohod«. Vsako leto potrjujejo vpetost v naš pohod.


Kjer se je končalo ozemlje občine Vojnik, je Franc vodenje prepustil vodniku Dramelj. Lepo vreme je nudilo prelep razgled na vse strani. Preizkusili smo se v orientaciji in poimenovanju hribov, ki so nas spomnili, da imamo še mnogo smeri in ciljev, ki jih bomo skušali uresničiti. Daljši postanek pri Urški, kjer je tekla beseda o obiskovalcih, gostoljubnosti in izletih v tem letnem času, so druženju dodali svoje. Pot do Uršule je hitro minila. Kaj vse smo opazili, videli, prepoznali … Kot da nam je narava namenila ta dan!


Planinski dom na Uršuli nas je, s člani društva, prijazno sprejel. Pod krošnjo smo se spočili, okrepčali, zapeli in zaplesali, izmenjali dobre misli in želje. Nastala je še »gasilska« fotografija in dan je bil popoln! Hvala vam, prijatelji iz Dramelj, hvala tudi vsem, ki sta nam obogatili pohod in nas presenetili z dobrotami. Bilo je enkratno in, kot sem nekoč že dejala, kar je enkratno, se ne more ponoviti.

Pa varen korak vsem!

 

Tekst in foto: Zvonka Grum 

 

 

Oglejte si tudi