Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
8°C
1°C
JUTRI
1°C
2°C
Deli
1743

Zahvala cerkvenim pevcem na zahvalni dan

Hvaležen človek je tisti, ki se zaveda izkazane dobrote življenja in to tudi pokaže, pokaže čustvo zadovoljstva in občutke uspeha.

Tudi letos so župljani, skupaj z dušnim pastirjem, izrazili hvaležnost in zahvalo članom mešanega cerkvenega zbora, ki že leta izkazujejo svoj talent tako, da pojejo in igrajo v domači cerkvi, v čast Bogu.


Za 10 let petja v zboru so se zahvalili:
Špeli Operčkal, ki poje alt in s svojim nasmehom in optimizmom poživlja pevsko skupnost.

Jožici Medved, ki poje alt, poleg tega pa z velikim občutkom in zavzetostjo priskoči na pomoč pri organizaciji raznih dejavnosti zbora.

Nataliji Podgoršek, ki poje sopran, vendar je pri zboru nepogrešljiva pri igranju na orglah in klavirju. Iskreno so se zahvalili za njen trud, saj se zavedajo, da to terja veliko časa za vaje.

 

Za 20 let petja v zboru so se zahvalili:

Marku Žibretu, ki  poje bas, večkrat spremlja zbor na harmoniki in kitari in če je treba, pomaga pri korepetitorstvu.

 

Iskreno so se za 70-letno zvestobo cerkvenemu petju zahvalili dolgoletnemu pevcu in vzorniku:

Slavku Jakobu, ki poje bas. Pa kaj bi govorili, saj ga vsi poznamo kot dobrega in zvestega pevca. Želja pevcev je, da še večkrat pride na kor in zapoje z njimi, saj daje vzor in optimizem v njihovo pevsko skupnost.

 

Člani zbora niso pozabili na veliko podporo dušnega pastirja, gospoda župnika in dekana Lojzeta Vicmana. Pevcem veliko pomeni njegova spodbuda k zavedanju, da je sveto bogoslužje še bolj doživeto, če zadonijo orgle in cerkvena pesem.

 

Trenutno poje v Mešanem cerkvenem zboru sv. Lenarta v Novi Cerkvi 68 pevcev, ki so stari od 15 let pa do 80 let in več. Ponosni so na sožitje generacij. Velika zahvala za to gre zborovodkinji Darinki Stagoj, ki izbira pester repertoar pesmi, tako za starejše kot mlajše, in njeni neizmerni potrpežljivosti, saj ni lahko voditi tako številčnega zbora. Pevci se zavedajo, da veliko pomeni prijateljstvo, ki je povezano s pesmijo.

 

Tekst in foto: Jožica Žibret

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!