Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
0°C
-6°C
JUTRI
2°C
-5°C
Deli
3669

»Veter v laseh« v občini Vojnik zapihal že drugič zapored

V organizaciji Občine Vojnik in Društva za aktivno preživljanje prostega časa Most mladih se je zadnjo majsko soboto na športnih igriščih pred Osnovno šolo Vojnik že drugič zapored odvila zabavna športno-družbena akcija »Veter v laseh«. Pod sloganom »S športom proti zasvojenosti« pod okriljem Športne zveze Slovenije navdušuje mlade že 21 let.

 

Udeležence je pozdravil župan Občine Vojnik g. Branko Petre. V ospredju prireditve je bilo preko športne zabave mlade poučiti o zdravem in dejavnem preživljanju prostega časa ter opozoriti na sodobne oblike zasvojenosti. Udeleženci so se lahko preizkusili na različnih športih poligonih, ki so jih izvajali izkušeni trenerji lokalnih društev in klubov. Izvajalci dejavnosti so bili: Nogometni klub Vojnik, Košarkarski klub Vojnik, Športno društvo Judo –

Jaka, Plesna skupina Flamenko, Športno društvo Gibitus in Medgeneracijski center Kamrica. Udeleženci so se lahko preizkusili v nogometu, košarki, tenisu, rolanju in plesu. Na prireditvi je sodelovala tudi uslužbenka Zdravstvenega doma Vojnik, ki je udeležencem posredovala nasvete o zdravem načinu življenja, s poudarkom na zdravi prehrani in zaščiti pred soncem. Poleg športnega dogajanja so lahko udeleženci sodelovali na kuharski delavnici v Medgeneracijskem centru Kamrica, kjer so ustvarjali z jagodami. Še posebej so bili navdušeni tisti, ki so sodelovali pri vseh športnih dejavnostih in bili za svoj trud nagrajeni z zasluženimi priznanji. Mladi udeleženci so na prireditvi prejeli precej idej, kako se upreti različnim odvisnostim v življenju in ne segati po substancah, ki so zdravju škodljive.

 

Tekst in foto: Danijel Tomažič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!