Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

»V novem naselju žur do jutranjih ur« 2017

Zgodovina

Novo naselje, ki je znano tudi po lepo urejenih dveh ulicah v božičnem času – Božični Vojnik, šteje okoli 85 hiš. Že pred 35 leti so se stanovalci prvič skupaj dobili na t. i. spoznavnem pikniku, kajti novo naselje je iz leta v leto raslo in prišlo je veliko novih sosedov. Zadnji skupni piknik so imeli 1984, potem pa je bil premor celih 30 let.

 

In tako smo dejavni organizatorji že leta 2014 poskrbeli, da se po 30 letih zopet srečujemo na spoznavnih piknikih, saj se je zamenjalo že več generacij. Takrat smo se zelo potrudili in na prizorišče povabili, pogostili in s programom zabavali vse do jutranjih ur 210 sosedov skupaj z otroki. Zaradi dobrega odziva smo se organizatorji odločili, da vsake tri leta naredimo nepozabno prireditev pod geslom »v novem naselju žur do jutranjih ur«.

 

2017

Zbralo se nas je: 154 odraslih, 35 otrok, 30 nastopajočih od drugod in 15 nastopajočih kar iz naselja samega (45 nastopajočih + DJ Janko Čretnik). Bilo pa je tudi veliko gostov, še posebno pa smo bili veseli g. župana Branka Petreta in njegove žene Brigite, ki nam je zapela skupaj z Ansamblom Utrip, ter gospoda župnika Antona Pergerja.

 

Najprej je otroke zabaval Čarodej Andrej, nato plesna šola Zvončica s koreografijama power dance in hip hop, kasneje so imeli otroci vseh starosti eno uro plesne šole pod vodstvom Renate Slapnik na posebnem prostoru malce stran od odra, kjer je bil tudi kino, v katerem so lahko gledali najnovejše in najbolj zanimive risane filme, ki jih je podarilo podjetje Fivia Vojnik (v našem naselju).

 

Za plesno šolo je sledil nastop že zelo znanih ljudskih pevk TAŠČIC, ki so starejše občane s svojimi pesmimi popeljale v tiste lepe stare čase. Na koncu so Taščice naredile velik šov s preobleko in imitacijo ruskih babušk, ki so znane iz Evrovizije.

 

Med tem časom so na prizorišče že prišli župan in žena ter župnik, zato smo po nastopu Taščic poklicali na plesišče oba častna gosta, župana in župnika, ter pet najbolj zaslužnih organizatorjev prireditve, saj smo imeli zanje posebno presenečenje, darilo v obliki piva iz rok brhkih in poskočnih bavarskih natakaric. Kar nekaj časa je bilo treba, da so sosedje med natakaricami prepoznali dekleta iz naselja, poskrbele so za šov s plesom in s povabilom na ples. Kmalu je na oder prišel Ansambel Utrip. Trije mladi fantje so poskrbeli za pravo domačo zabavo s slovenskimi valčki in polkami, navdušili so tudi županovo ženo gospo Brigito Petre, da se jim je pridružila in zapela nekaj lepih slovenskih znanih pesmi.

Nato je DJ JOGI poskrbel, da smo imeli glasbo za vse generacije. Prav tako je poskrbel, da je bil oder osvetljen bolj kot za kakšnega slavnega pevca, saj je postavil veliko laserjev in reflektorjev ter celo meglo, da je nastala prava disco-rock zabava.

 

Ob 22. uri so na oder stopili FEFERONI, domača rock skupina, ki šteje štiri člane in kar dva sta iz naselja. Skupina je bila ustanovljena pred dvema letoma, fantje so se skupaj združili ob praznovanju svojih abrahamov, saj so vsi enake starosti, do sedaj pa so imeli že kar nekaj koncertov (dvakrat na Božičnem Vojniku in na rock žur na Frankolovem in v Vojniku idr.). S svojo glasbo za vse generacije so poskrbeli, da so se vstali in zaplesali tudi mlajši.

 

 

Med odmorom ene rock in druge rock skupine so na prizorišče prišli orientalski plesalci, domačini smo se naučili koreografije in na orientalsko glasbo in z orientalskimi oblačili do solz nasmejali prisotne.

 

Nastopila je mlajša rock skupina s pevkama Nastjo in Nives, vse do ene ure zjutraj. Skupina se je ustanovila aprila letos na pobudo pevk Nastje in Nives, ker so vsi glasbeniki že uspešno nastopali na koncertih in raznih prireditvah. Svoj čas, talent, voljo in glasbo so podarili tudi nam in se jim zato vsi organizatorji prav iz srca zahvaljujemo. Nato je za glasbo poskrbel DJ JOGI vse do jutranjih ur.

 

Zahvala:

Vsem nastopajočim, ker so svoje animacije in nastope v celoti podarili. Podjetju Aksel, Alešu Skazi, za podarjen vhodni portal z napisom ulic in pozdravom, vsem gospodinjam za pecivo, vsem donatorjem za vino in drugo pijačo, Občini Vojnik za donacijo, vsem, ki so poskrbeli za dekoracijo miz in odra v posebnem slogu. Hvala vsem, ki ste kakor koli sodelovali in pripomogli, da je prireditev tako lepo uspela.

V novembru nas čaka Božični Vojnik, ki se ga v naselju zopet zelo veselimo, saj organizatorji damo dušo in srce za vsako prireditev.

 

Tekst in foto: Marija Čakš

Oglejte si tudi