Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Utrinki iz 120. obletnice Kolesarskega društva Vojnik

V okviru letošnjega občinskega praznika občine Vojnik sta Turistično društvo Vojnik in Kolesarsko društvo Vojnik pripravila praznovanje 120. obletnice ustanovitve KD Vojnik. Dogodek se je odvijal pred občinsko zgradbo in po vojniških ulicah. Marko Zdovc nas je v nagovoru popeljal skozi zgodovino Vojnika, s poudarkom na nastanku in razvoju kolesarstva. Na občinsko zgradbo so dodali novo obeležje ob praznovanju obletnice. Predstavili so novo razglednico Vojnika in kolesarsko značko. Na prireditvi so nastopili Štajerski rogisti.
Vsi navdušenci kolesarstva so si lahko ogledali lepo število starodobnih koles, njihovo vožnjo po Vojniku pa sta »nadzorovala« pripadnika kolesarske policije iz Celja. Na pot po vojniških ulicah so se podali lastniki starodobnikov, novejših koles in električnih koles. Pod šotorom so predstavili nekaj starih koles in tudi proizvajalca koles iz Vojnika. Njihovi izdelki nosijo oznako »narejeno v Vojniku«.

 

Kolesarsko obarvano dopoldne se je nadaljevalo pod šotorom. Članice Društva podeželskih žena Meta so pripravile slastne palačinke, za goste je bilo poskrbljeno tudi na stojnici Društva Dobra volja in iz kotlička Zdenkove ekipe. 

 

Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi