Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Tone Videc – z glasbo je živel in tako tudi odšel

V petek, 24. februarja, smo pripravili spominsko glasbeno urico, ki smo jo posvetili Tonetu Vidcu, priznanemu glasbeniku, ki nas je pred kratkim za vedno zapustil.

Na spominski slovesnosti se nam je pridružil tudi novinar, njegov dolgoletni prijatelj, Tone Vrabl, lepe spremne besede o njem je pripravila Dragica Brilej, ki je prebrala eno njegovih pesmi. Glasbena prijatelja Ervin Cmok in Tone Sentočnik, ki nam vsak petek pripravita glasbene urice, sta nam zaigrala nekaj lepih pesmi, ki so jih še pred kratkim igrali skupaj in razveseljevali stanovalce doma. Obiskale so nas ljudske pevke Kulturnega društva Dobrna, katerih mentor je bil Tone Videc kar nekaj let. Zapele so nekaj ljudskih pesmi in ob njih obujale spomine na Toneta in druženja z njim.

Gospod Videc je bil stanovalec Špesovega doma zadnja štiri leta svojega življenja. Čeprav mu je bolezen že močno načela zdravje, njegova ljubezen do glasbe ni nikoli ugasnila. Še vedno je rad prijel za kateri koli instrument, skupaj z Vitezi polk in valčkov v tem času posnel zadnji videospot, nam pa rad zaupal katero izmed neštetih anekdot iz svojega bogatega glasbenega življenja in nam tako popestril marsikateri dan. Seveda se je najbolj razveselil obiskov svojih glasbenih prijateljev, tako tistih, s katerimi je skupaj dolga leta razveseljeval občinstvo, kakor tudi tistih, ki jim je kot mentor pomagal na začetku glasbene poti in ni jih bilo malo.

Tone hvala vam za vse lepo, kar ste v teh letih dobrega storili za nas, vedno se vas bomo radi spominjali.

 

Špela Krenker in Elči Gregorc v imenu stanovalcev in zaposlenih iz Špesovega doma

Oglejte si tudi