Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

TMK5E: Svetovno prvenstvo v twirling športu

Twirling in mažoretni klub Pet elementov 17. mesto na Svetovnem prvenstvu v twirling športu
Eva Mlakar, članica Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov, se je kot reprezentantka Slovenije udeležila 34. svetovnega prvenstva v twirling športu pod organizacijo svetovne twirling zveze – World Baton Twirling Federation, ki je med 2. in 5. avgustom 2018 potekalo v športni dvorani Silver Spurs Arena v mestu Kissimmee v zvezni državi Florida v Združenih državah Amerike.


Športniki iz kar šestnajstih držav so se potegovali za najboljše uvrstitve. Države udeleženke prvenstva so bile: Avstralija, Kanada, Češka, Francija, Anglija, Irska, Italija, Japonska, Nizozemska, Norveška, Škotska, Švica, Španija, Švedska, Slovenija in država gostiteljica – Združene države Amerike.


Eva je prvi dan tekmovanja po opravljenih obveznih elementih zasedla 12. mesto, ki ga je drug dan s svojim nastopom v kvalifikacijah tudi obdržala v konkurenci petintridesetih športnic iz starostne skupine junior. S tem se je uvrstila v polfinale prvenstva. Polfinalni krog ji je prinesel končno uvrstitev, odlično 17. mesto v kategoriji FREESTYLE ELITE JUNIOR!

 

Tekst in foto: Nastja Keršič, trenerka TMK5E

Oglejte si tudi