Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Temelji gibanja brez bolečin in kroničnih poškodb

V sredo, 14. septembra 2016, ob 17:30 bo v Kulturnem domu v Vojniku (mala dvorana) potekala delavnica, kjer bomo spoznali kineziološke vidike hrbtenice in nato praktično raziskali različne položaje, s katerimi se srečujemo dnevno.


Povedali bomo, kateri položaji imajo negativen vpliv na našo hrbtenico in telesno držo ter kako svoje gibanje optimizirati, da ne bo prihajalo do bolečin in posledično kroničnih degenerativnih obolenj. Tako bomo spoznali različne načine sedenja, kako sedeti, ležati, da si naša hrbtenica kar najbolj spočije, kako brisati tla, pomivati okna itd.


Zakaj bi se odločili za delavnico? Ker je bolečina v spodnjem delu hrbta najpogostejši razlog za bolniško odsotnost z dela pri mlajših od 45 let, peti za hospitalizacijo in drugi najpogostejši razlog za operativno zdravljenje. Kar 80 odstotkov vseh težav je povezanih z mišicami in posledično s slabo držo ali s slabimi gibalnimi navadami. To pomeni, da je zelo velik del v naši moči, da to preventivno preprečimo ali, če so težave že prisotne, odpravimo.


Delavnico bo vodila Jasna Žerjav, ki zaključuje magistrski študij kineziologije na temo kakovostnega in aktivnega staranja. Je večletna voditeljica skupinskih vadb in pilatesa, ki se redno udeležuje delavnic in tečajev na temo preventive in kako z gibanjem izboljšati kakovost življenja. Poseben poudarek daje tudi izobraževanju o gibanju za različne ciljne skupine, ki so tako ali drugače omejene (nosečnice, osebe z raznimi degenerativnimi obolenji, po rehabilitaciji itd.).


Udeležba je brezplačna, zaželeni so prostovoljni prispevki. Obvezne so predhodne prijave na e-naslov fitpika@yahoo.com ali tel. št. 040/236-061 (Jasna), ker je število mest omejeno. Več informacij na www.fitpika.si

Tekst: Jasna Žerjav
Foto: Mateja Koštomaj in Denis Buzina

Povezave

www.fitpika.si

Oglejte si tudi