Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Strokovna konferenca: Prakse spreminjanja navad posameznikov pri ravnanju z odpadki

Z željo osvetliti pomembnost pravilnega ravnanja z odpadki (predvsem e-odpadki) ter predstaviti izzive sodobnega časa in primere dobrih praks ozaveščanja posameznikov o ločevanju z odpadki tako v lokalnem okolju kot tudi v tujini je družba ZEOS, d.o.o. v Hiši Evropske Unije organizirala strokovno konferenco »Prakse spreminjanja navad posameznikov pri ravnanju z odpadki«. Dogodek je potekal v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj, povezovala pa ga je ambasadorka projekta, sicer pa uspešna novinarka in televizijska voditeljica Mojca Mavec.
Na konferenci, 29. novembra  2019 so organizatorji izpostavili in posebno pozornost namenili primerom dobrih praks ozaveščanja in orodja na področju pravilnega ravnanja z e-odpadki tako v lokalnem okolju kot tudi v tujini. Poudarili so pomembnost pravilnega ravnanja z

odpadki ter izpostavili glavne motivatorje za spreminjanje posameznikovega vedenja. V prvem delu konference so se predstavili različni ozaveščevalno okoljski projekti v Sloveniji.

 

Več o tej temi si preberite v priponki.

 

Povzela: Lea Sreš

 

Oglejte si tudi