Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Prvo srečanje in blagoslov motociklov v Razgorju

Stopili so skupaj in izvedli idejo z odličnim uspehom.
Na materinski dan, 25. marca 2017, je bil v Razgorju pred trgovino Rečnik in gostinskim lokalom City Bar shod motociklistov in hkrati presenečenje za dva udeleženca shoda.

Ljubitelji Tomosovih »mopedov« – nekateri člani Športnega društva Bovše, skupaj s predsednikom g. Dejanom Liscem – so si po samoplačniškem dogovoru dali izdelati usnjene motoristične telovnike z našitkom Tomosovega logotipa in se poimenovali Vinske mušice. Skupaj z vodjo gostinskega lokala City Bar, Mojco Zdolšek Lisec s. p., so organizirali shod, ki ga je vodil g. Ciril Golčman.

 

Zbralo se nas je lepo število z jeklenimi konjički različnih starosti in znamk. Ob štirinajsti uri je otvoritev shoda s kratkim nagovorom začela gospa Mojca in kot presenečenje pozvala g. Aleša Goriška, ki je imel rojstni dan. Od gospe Mojce in gospoda Dejana Lisca je prejel drevesno sadiko, ki jo bo lahko posadil pred svojo novo hišo. Presenečenje je sledilo tudi za Gradiščana, Dolčija Jošta, ki ima rojstni dan 27. marca, in je prejel v dar od vodje shoda, Cirila Golčmana, usnjen motoristični telovnik z vsemi našitki.

Sledil je blagoslov, ki ga je opravil p. Ivan Arzenšek, župnik in rektor bazilike iz Petrovč, ki je tudi po duši motorist. Blagoslovljene podobice je gospod župnik razdelil vsem motoristom, ki so stali ob svojih motorjih. Pod vodstvom g. Golčmana na čelu kolone se je začela krožna panoramska vožnja po nekaterih sosednjih vaseh.

Udeležence je pokroviteljica shoda gospa Mojce pogostila z dobro enolončnico in druženje je ob lepem vremenu še naprej potekalo v dobrem duhu do poznih večernih ur.

 

V uvodu sem zapisal: Stopili so skupaj …« Te tri besede … ni veliko! Je pa veliko, da ideja dobi pozitivno izvedbo, ki sprosti napetost in duha, nam daje moč in sprostitev, druženje in veselje in vsi se zato bolje poznamo in smo drug drugemu naklonjeni. Tako izničimo negativnost!

Hvala za sobotno prireditev vsem, tudi tistim, ki jih tukaj posebno nisem omenil!

 

 

Tekst in foto: Martin Goleš

 

Oglejte si tudi