Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
18°C
-5°C
JUTRI
17°C
-5°C
Deli
1534

Gradiščani se bomo srečali že osemnajstič

S sestankom predstavnikov Gradiščanov Slovenije, ki je bil 17. marca 2018 pri nas na Gradišču, smo korak bliže k 2. juniju, ko bo 18. srečanje Gradiščanov Slovenije na Gradišču pri Vojniku.

Sestanka so se udeležili predstavniki iz Gradišč pri Lukovici, na Kozjaku, pri Škofljici, Podsredi, v Občini Sveti Tomaž, pri Tišini, Materiji, Trebnjem in Slovenj Gradcu. Opravičili so se iz Gradišč nad Prvačino, pri Šentjerneju, Divači in Vipavi.


Na sestanku smo predstavili zasnovo prireditve in se pogovorili o načinu izvajanja programa in dejavnostih, ki jih bomo nudili svojim gostom, prijateljem Gradiščanom. Rdeča nit tega srečanja je seveda srednji vek in prijateljstvo, ki ga gojimo že 18 let.

 

Po končani »grajski malici«, ki jo je naš vaški kuhar pripravil posebej za naše goste, smo si pogledali še prireditveni prostor in se pogovorili o prometnem režimu za avtobuse. Čeprav je bil dan deževen, nas ni motilo, da smo pod dežniki popili »premikavček« iz Turkove kleti in se na koncu odzvali še povabilu na kavico v City Bar v Razgorju. Tako smo se v poznih popoldanskih urah poslovili od svojih gostov, ki so nam obljubili prihod na srečanje 2. junija s polnimi avtobusi.

 

Hvala našemu peku Martinu in Mojci iz okrepčevalnice City Bar Razgor za pogostitev.

 

 

Tekst in foto: Martin Goleš

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!