Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

20. božični koncert Mešanega cerkvenega zbora sv. Lenarta

Dom je tam, kjer najdemo toplino in varno zavetje, kjer najdemo čuteče srce. To je naša čudovita domovina Slovenija, naša družina, naša verska skupnost in kot doma se počutijo pevci Mešanega cerkvenega zbora sv. Lenarta iz Nove Cerkve z zvestimi obiskovalci božičnega koncerta.
Kot vsako leto so pevci pripravili koncert v domači cerkvi. K sodelovanju so povabili Mešani cerkveni zbor iz Prihove pod vodstvom Davida Preložnik, Otroški pevski zbor pod vodstvom Veronike in Marije Preložnik, mladega orglarja Jakoba Zimška in Brigito Petre, ki je z velikim občutkom zapela svojo avtorsko pesem. V celoto je vse z veznim besedilom povezala Mateja Oprčkal. Ne smemo pozabiti na spremljavo instrumentalistov; in sicer je na klavinovo igrala Anemarija Krajnc, otroke je spremljala Urška Oprčkal. Spremljavo mešanega zbora sta prevzela Mark Škoflek na kitari in Primož Hladnik na trobenti.

 

Večer je bil poln topline in povezanosti glasbenikov med seboj in s poslušalci. Vsak se je potrudil, da so skladbe zvenele kar najlepše, višek je koncert dosegel takrat, ko so zapeli vsi pevci skupaj. Bilo je nepozabno. Po lepi slovenski navadi so se po koncertu vsi družili pred cerkvijo ob čaju, kuhanem vinu in dobrotah, ki so jih spekli pevci. Imejmo se radi, uživajmo v tej prečudoviti božični skrivnosti, spoštujmo svoj jezik in svojo domovino. Novo leto pa naj prinese obilo zdravja, veselja in medsebojne povezanosti tako doma kot v župnijski skupnosti. S temi željami so zaključili večer.

 

Tekst: Jožica Žibret

Foto: Tone Rebevšek

Oglejte si tudi