Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

15 let Špesovega doma

Maja mineva 15 let, odkar je naša ustanova odprla vrata prvim stanovalcem. Obletnico smo počastili s prireditvijo, ki so se je poleg stanovalcev in svojcev udeležili tudi povabljeni gostje, sicer je bila prireditev namenjena predvsem tistim, ki jim je naš dom namenjen.
Šestim stanovalcem, ki so v domu že od leta 2003, je s šopki izkazal pozornost direktor doma Dragan Žohar, ki je v nagovoru vsem stanovalcem zaželel predvsem zdravja in dobrega počutja. Poudaril je tudi, kako pomembno je sobivanje doma z lokalno skupnostjo, ki se kaže predvsem v kulturnem sodelovanju z občinskimi društvi ter šolo in vrtcem, ki so tudi naši prvi sosedje. Zbrane so pozdravili podžupan Občine Vojnik Viki Štokojnik, župan Občine Dobrna Martin Brecl ter predsednik Krajevne skupnosti Frankolovo Dušan Horvat, ki so poudarili predvsem to, kako pomembna ustanova je Špesov dom, tako za našo kot tudi sosednje občine.

 

Direktorju in njegovi ženi so se s simboličnim darilom za njun trud zahvalili zaposleni, ki so po končanem uradnem delu s skupnimi močmi pomagali, da je praznovanje tudi naprej potekalo nemoteno. Za dobro hrano in pijačo je poskrbelo osebje bližnjega gostišča. Naj omenim še nastopajoče: 5+ band, Kvartet Frankolovo, harmoničarka Mojca Juteršek, program je povezoval Tone Vrabl. Tudi njim gre zahvala, da je prireditev uspela, kot smo si želeli.

 

Ob tej priložnosti smo izdali posebno številko revije Uresničene sanje, kjer smo poskušali strniti dogajanje v tem obdobju, predstavili smo najstarejše stanovalce, službe in zaposlene v domu, dodali še kakšno zanimivost ter tudi nekaj splošnih informacij. V reviji je prav tako nekaj zanimivih fotografij iz našega arhiva.

Naj končam z besedami, ki jih je direktor doma zapisal v uvodu za našo revijo: »Vse najboljše, Špesov dom, in še na mnoga leta!«

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

 

Oglejte si tudi