Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Županovo voščilo za Veliko noč 2020

Spoštovani občani!

 

Velikonočno praznovanje v letošnjem letu je zelo drugačno od tistega, ki smo ga bili vajeni do sedaj. Zaprta vrata cerkva po vsej Sloveniji nas pretresejo in poudarijo nevarnost, ki jo pomeni virus COVID-19. Nam pa to, da se ne moremo udeležiti obredov velikega tedna, pomeni veliko izgubo in nas navdaja z žalostjo in strahom, kaj bo.

 

Življenje je prepleteno iz lepih in žalostnih dogodkov. Obdobjem blagostanja so vedno sledila obdobja pomanjkanja. Vendar je upanje, da bo za dežjem posijalo sonce, vedno prisotno.

 

Tako tudi velikemu petku vedno sledi velika noč. Tudi trpljenju zaradi epidemije bo sledilo veselje zaradi tega, ker jo bomo premagali. Mogoče bo naše življenje po tem celo boljše, skromnejše, preprostejše. Bomo pa bolj cenili to, kar imamo in česar nismo imeli med izvajanjem ukrepov. Bomo bolj cenili svojega bližnjega?

 

Se bomo bolj zavedli, da križ ni modni dodatek, da je znamenje naše vere? Da je preko njega življenje premagalo smrt.

 

Zato je potrebno, da tudi v teh težkih dneh praznujemo velikonočno skrivnost. Posvetimo se svojim domačim, bodimo v elektronskih stikih s sorodniki in bližnjimi, pomagajmo pomoči potrebnim. S pomočjo TV-prenosov pa bodimo v duhu povezani tudi z duhovniki ter brati in sestrami po veri. In v duhu prejmimo tudi blagoslov vstalega Jezusa.

 

Vsem vam želim doživeto praznovanje velikonočnih praznikov. Način bo drugačen, vsebina in blagoslov pa enaka. Posebej želim voščiti ob praznikih tudi vsem našim duhovnikom, ki jim je v tem času še posebej težko. 

Ostanite zdravi in vedite, da je Božje usmiljenje brezmejno.

 

Branko Petre – vaš župan

Foto: vir splet Radio Odeon

Oglejte si tudi