Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
24°C
0°C
JUTRI
23°C
5°C

Vizija razvoja Občine Vojnik 2020 do 2030

Ko razmišljamo o prihodnosti, o strategiji razvoja v obdobju 2020–2030, smo želeli najprej vprašati za mnenje vse vas in na ta način preveriti, ali delamo prave stvari, ter vprašati po vaših potrebah in željah, ki jih še ne poznamo. Prihodnost občine je naša skupna odgovornost.

V anketi, ki smo jo izvedli med občani, kot prvi korak k izdelavi nove strategije občine Vojnik za obdobje 2020–2030, ste najslabše, z oceno 1,70, ocenili kolesarske poti in nato, z 2,41, tudi urejenost pločnikov. Ker se zavedam, da je to ena večjih potreb v naši občini, smo že v zadnjih letih temu namenili večji poudarek. Res je, da je treba začeti s pripravo dokumentacije, umeščanjem v prostor, pridobivanjem zemljišč, zagotavljanjem sredstev in nazadnje seveda z gradnjo. Za vsako fazo je zato potrebnega kar nekaj časa in doslej opravljenega dela še ni mogoče videti v naravi. Z zapisom vas želim informirati o narejenem na tem področju in v tabeli lahko po posameznih projektih izveste, kje smo v tem trenutku.

Z izdelavo nove strategije bomo začeli v letu 2019, po lokalnih volitvah, s ciljem, da jo izdelamo do začetka leta 2020. Vaše sodelovanje in predlogi so več kot dobrodošli.

Povzeto iz Besede župana v občinskem glasilu Ogledalo. V prilogi si oglejte dva dokumenta.

Branko Petre

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi