Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Še vedno: Prošnja občanom k odločitvi za cepljenje proti COVID-19

Spoštovani!

Čas počitnic je in z izboljšanjem razmer ter odpravo omejitev, ki jih je povzročila epidemija COVID-19, se vračamo v bolj »normalno« življenje; takšno, kot si ga želimo in smo ga bili vajeni v preteklosti.

Vendar virus COVID-19 žal ni izginil. Vsak dan znova v medijih zasledimo, da se po svetu ponovno pojavljajo izbruhi okužbe, spet se uvajajo omejitve v javnem življenju, ljudje pa umirajo za posledicami bolezni.

Izhod iz tega stanja je pravzaprav preprost. Potrebno se je odločiti za cepljenje.

Odločitev o tem je seveda vaša. Če imate pomisleke glede zdravja, se posvetujte o tem z osebnim zdravnikom, ki pozna vaše zdravstveno stanje. Nikar ne nasedajte raznim sporočilom in teorijam zarote, ki krožijo med ljudmi še posebej na družbenih omrežjih. Tudi ne verjemite temu, da če se do sedaj niste okužili, se ne boste v prihodnje in da ne morete zboleti. Ni res, da huje zbolijo le starejši. Res pa je, da je bolezen zahrbtna in da se njene negativne posledice kažejo tudi več mesecev po tem, ko smo jo preboleli.

Epidemije bo konec, ko bo imunost dosegla večina prebivalstva in se virus ne bo mogel več prenašati.

Ko se odločate za ali proti cepljenju, imejte pred očmi tudi odgovornost za svoje bližnje. S cepljenjem varujete tudi njih. Če se cepimo zdravi, bodo zaščiteni tudi tisti, ki se iz zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti.

Zato prosim vse zdrave občanke in občane, da se odločite za cepljenje in na ta način ravnate odgovorno. Cepiva je dovolj, postopek cepljenja pa je zelo enostaven. Cepljenje nas bo varovalo pred boleznijo in nam tudi jeseni omogočalo življenje brez omejitev.

Branko Petre – župan Občine Vojnik

Oglejte si tudi