Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Poziv šoferjem prostovoljcem za Projekt PROSTOFER

Spoštovani!

Zaradi potrebe, da se omogoči pomoč ljudem v stiski in izboljša njihova mobilnost, smo se tudi na naši občini odločili, da pristopimo k projektu PROSTOFER. Gre za organizacijo brezplačnega prevoza za tiste, ki so v stiski in nimajo možnosti koristiti svojega ali javnega prevoza in tudi nimajo svojcev, ki bi jim pri tem lahko pomagali.

Občinski svet je podprl pobudo za pristop k temu projektu in je v proračunu zagotovil sredstva za eno vozilo, ki bo namenjeno temu projektu. Seveda pa vozilo brez voznikov ne more opravljati svoje naloge. Zato se obračam na vas spoštovani predsedniki naših humanitarnih in drugih društev. Da bo Prostofer dobro deloval potrebujemo vsaj deset voznikov prostovoljcev. Te bodo nosilci programa najprej poučili in usposobili za novo nalogo. Poskrbljeno bo tudi za njihovo zavarovanje. Njihov prispevek pa je delo in seveda čas, ki ga bodo darovali za dobro sočloveka.

Prosim vas, da se vsi, ki ste pripravljeni sodelovati prijavite. Prijave zbira moja sodelavka Urška Mužar, urska@vojnik.si, ki vodi ta projekt. Seveda je poleg dobre volje potrebno tudi vozniško dovoljenje B kategorije. Več bomo imeli voznikov, manjkrat bo posameznik prišel na vrsto.

Predviden rokovnik je naslednji.

-          Zbiranje prijav za voznike prostovoljce do konca januarja

-          Izobraževanje voznikov in nabava vozila do konca aprila

-          Začetek delovanja programa od maja dalje

Prosim za vaše sodelovanje in pomoč. Naj nas poleg dobrega občutka, da smo bližnjemu storili dobro vodi tudi tale misel. Posameznik lahko stori nekaj, skupaj zmoremo veliko.

V Letu 2022 vam želim vse dobro, poleg uresničitve vaših osebnih želja je moja želja  tudi, da Prostofer v naši občini »shodi«.

Branko Petre, župan

Oglejte si tudi