Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Sodelovanje, medsebojno spoštovanje in solidarnost

Naše delo nikoli ne more biti popolno. A to nas ne sme odvezati, da se ne bi potrudili, kolikor se le da. (M. Klevišar) Spoštovani, za nami so lokalne volitve in preko svojih glasov ste mi podelili svoje zaupanje za vodenje naše lokalne skupnosti. Za to sem vam iskreno hvaležen.
Tudi v tem mandatu se bom potrudil, da svoje znanje in energijo usmerim v izboljšanje našega življenja in okolja. Dostopnost in osebni stik bosta še naprej moji zelo pomembni nalogi. Zavedam se, da sam ne zmorem veliko. Zato bom deloval skupaj s svetniki občinskega sveta in svetov krajevnih skupnosti ter s sodelavci občinske uprave kot enoten tim. Verjamem, da se bo tudi nova ekipa svetnikov zavzemala za skupno dobro. Zato bomo uspešni. Osnovno vodilo nam bodo sodelovanje, medsebojno spoštovanje in solidarnost. Takšnega dela se veselim. Vsem svetnikom iz prejšnjega mandata se iskreno zahvaljujem za dobro in učinkovito sodelovanje. Na rezultate našega dela smo lahko ponosni.

Pomembni pa so novi načrti in projekti, ki so pred nami.

·         Komunalna infrastruktura s poudarkom na vodovodih (cilj je oskrba s kakovostno vodo za vsa gospodinjstva). Gradnja fekalne kanalizacije na aglomeracijskih območjih.

·         Gradnja pločnikov in kolesarskih stez ter posodabljanje cestnega omrežja in mostov.

·         Skupaj z direkcijo za ceste bo naša naloga ureditev državnih cest in izgradnja pločnikov ter kolesark ob njih.

·         Obvoznica Vojnik.

·         Sanacije plazov, ki ogrožajo objekte ali ceste.

·         Gradnja športne infrastrukture.

·         Posodobitev telekomunikacijskega omrežja (Rune) in elektro omrežja (ECE).

·         Dograditev OŠ Vojnik – povečanje prostorov in ureditev kuhinje z jedilnico.

·         Financiranje gasilskih društev in pomoč pri investicijah (novi avtomobili, gasilski poligon in nov gasilski dom za PGD Vojnik).

·         Gradnja novih stanovanj za potrebe mladih družin in varovanih stanovanj za starejše.

·         Kulturni center Vojnik.

·         Energetska sanacija stavb in gradnja sončnih elektrarn.

Pomembna bo skrb za podporo delovanju društev. Imamo jih veliko in prav vsako je pomembno. Za kakovostno življenje v naši skupnosti je potrebno ustvarjati pogoje za razvoj podjetništva, kmetijstva in turizma. 

Pred nami je decembrski čas. Organizirali bomo delo občinskega sveta in svetov KS. Je pa to tudi praznični čas. Advent, božič in novo leto. Letos bo v polnem sijaju zaživel Božični Vojnik. Veliko priložnosti za globoko osebno doživetje v krogu družine in prijateljev. Naj bo ob poplavi informacij, ki vsakodnevno vzbujajo skrb, Božični Vojnik otok optimizma in pozitivne energije. Dobrodošli.

Po volitvah in ob novem letu se nam ponujajo nove poti. Prehodimo jih skupaj optimistično in v skrbi drug za drugega. 

BLAGOSLOVLJEN BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO 2023!

Branko Petre – vaš župan

Oglejte si tudi