Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
2°C
-4°C
PET.
2°C
-7°C
1380

Predstavitveno pismo

Spoštovani!

 

Sem Brigita Čokl. Na volitvah, ki bodo 3. 6. 2018, kandidiram za poslanko državnega zbora v volilnem okraju 2, v volilni enoti Celje, ki zajema del občine Celje in občin Dobrna, Vojnik in Štore.

 

Rojena sem v Celju, kjer tudi živim. Sem mati, žena, babica in dejavna občanka Celja. Sem »mlada« upokojenka, ki družbi želi dati nekaj več kot predstavnica generacije, ki ima mnogo izkušenj, razvit občutek za ljudi, pravičnost in javni interes. Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana ekonomistka. V svoji dejavni dobi sem bila zaposlena v gospodarstvu. Zadnjih 20 let soustvarjam delo v Društvu finančno-računovodskih delavcev Celje, ki skrbi za dopolnilno funkcionalno izobraževanje vseh računovodskih profilov, tudi kot predsednica društva. Dolgoletno spremljanje področja zdravstva me je privedlo do mesta državne sekretarke na ministrstvu za zdravje in v. d. direktorice UKC Ljubljana.

Sem članica mestnega sveta občine Celje in predsednica mestnega odbora DeSUS Celje ter predsednica pokrajinskega odbora DeSUS. V okviru stranke sem bila v mandatu 2013–2017 podpredsednica stranke DeSUS. V svoji dolgoletni poslovni karieri sem bila tudi članica nadzornih svetov družb in zavodov.

 

Moja področja dela so sicer finance, upravljanje in management. Moje vodilo je profesionalen odnos do vseh deležnikov v procesu, ki mora biti podkrepljeno s širokim znanjem in razgledanostjo. Ukvarjam se z vprašanji družbe, s poudarkom na problematiki zdravstva in sociale. Zastopam javno šolstvo, zdravstvo in socialo, pravno državo na strani šibkejših. Prakse, ki so se zasidrale v Sloveniji v zadnjih letih predvsem na področju pravic zaposlenih, nam niso v ponos in jih je treba spremeniti. Predvsem mladi imajo zelo omejene možnosti ustvarjanja ekonomske samostojnosti. Položaj žensk se v družbi slabša. Kot družba imamo negativne demografske kazalce, kar ima vpliv tudi na življenje starejše generacije. Dolgotrajna oskrba, dostopno zdravstvo, varna starost so pričakovanja generacij, ki so ustvarjale družbeno bogastvo. Zdaj je skrajni čas, da sprejmemo ustrezne ukrepe za vse generacije. Pri trošenju proračunov bomo morali prepoznati, da smo sprejeli fiskalna pravila. Porabimo lahko toliko, kot imamo. Sejanje brezmejnih obljub je neetično in škodljivo za vse. Vsekakor moramo razčistiti z glavnimi aferami svoje polpretekle zgodovine, jih sankcionirati in uveljaviti odgovornost. Naša odgovornost je tudi, da bomo mi in naši najbližji živeli varno, dostojanstveno, da bomo osmislili svoja življenja v zdravem okolju.

 

Hvala vam, da ste prebrali kratek sestavek in mu namenili svojo pozornost. Imam izkušnje, modrost za presojo, odločanje in v skupno zadovoljstvo nam bo, če boste prepoznali, da sem vredna vašega zaupanja.

 

Lep pozdrav

 

Brigita Čokl

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!