Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Uspešno opravljena akcija »Pešec, bodi previden, bodi viden« v občini Vojnik

V začetku meseca oktobra je Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa začela z izvajanjem nacionalne akcije »Bodi viden – bodi previden«, ki se je odvijala do 13. oktobra 2019.
Akciji, ki posveča posebno pozornost večji ozaveščenosti pešcev, še posebej starejših in otrok – šolarjev in voznikov glede pravilnega ravnanja v cestnem prometu, se je pridružila tudi občina Vojnik. S preventivno akcijo so posvetili posebno pozornost uporabi odsevnih predmetov, saj so dnevi še vedno kratki, pravilnem ravnanju v cestnem prometu in upoštevanju omejitev hitrosti v naseljih ter odstopanju prednosti pešcem pred označenimi prehodi s strani voznikov. V občini Vojnik so se akciji poleg Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pridružil tudi redar Medobčinskega inšpektorata, policista iz Policijske postaje Celje in učenci ter mentorica Osnovne šole Vojnik. Zaradi slabega vremena smo akcijo izvedli v četrtek, 10. oktobra 2019, med 16. in 19. uro pri prehodu za pešce pred Občino Vojnik. Učenci Osnovne šole Vojnik so pripravili stojnico s posebnim slikarskim gradivom, s katerim so želeli opozoriti predvsem na varnost v prometu. Slednji so opozarjali ter ozaveščali mimoidoče na varno in ustrezno ravnanje v prometu (hoja po pločniku, prečkanje na označenih prehodih za pešce, nakazati željo po prečkanju z dvignjeno roko itd.), z razdeljevanjem odsevnih trakov pa pešce opozarjali na nujno uporabo odsevnikov za boljšo vidnost v prometu.

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Vojnik bi se prav posebej zahvalil vsem za pomoč, saj smo lahko le tako uspešno izvedli preventivno akcijo v naši občini.

Tekst: Ines Novak
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi