Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Akcija za večjo varnost pešcev Bodi viden – bodi previden

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Vojnik se je, v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa, udeležil nacionalne preventivne akcije »Pešec«, ki je potekala od 2. do 15. oktobra 2017. Osnovni namen akcije Bodi previden je opozoriti in ozaveščati pešce glede uporabe odsevnih predmetov, saj vidnost v prometu pomeni tudi večjo varnost. Na drugi strani pa opozoriti voznike na večjo pozornost in skrb za pešce kot ranljivejšo in bolj ogroženo skupino udeležencev v prometu.
V ta namen je v sredo, 4. oktobra 2017, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Vojnik, v sodelovanju z Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom ter Podružnično osnovno šolo Nova Cerkev, v središču Nove Cerkve od 16. do 19. ure pešcem razdeljeval odsevna telesa in jih ozaveščal glede uporabe odsevnikov in ustreznega varnega ravnanja v prometu. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Vojnik se je za letošnje leto odločil za lokacijo v Novi Cerkvi iz posebnih razlogov; in sicer zaradi nepreglednega ovinka pri prečkanju ceste. Prav tako na omenjeni lokaciji ni prehoda za pešce, je pa urejena omejitev – območje »30«. Cesto, ki poteka skozi strjeno naselje v Novi Cerkvi, vsakodnevno prečka veliko pešcev, predvsem pa otroci, ki hodijo v šolo ali na avtobusno postajo ter starejši udeleženci v cestnem prometu. S postavitvijo dveh stojnic, na katerih so bili izdelki na temo vidljivosti pešcev, ki so jih pripravili učenci POŠ Nova Cerkev, je bilo razvidno, da želimo predvsem ozaveščati vse udeležence v cestnem prometu o varnosti pešcev v času slabe vidljivosti. Učenci 4. in 5. razreda POŠ Nova Cerkev pod mentorstvom gospe Petre Ofentavšek in gospe Vesne Kotnik so v ta namen ustavljali mimoidoče, se z njimi pogovorili o varnosti pri prečkanju ceste ter jim razdeli odsevne elemente.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakor koli pripomogli pri organizaciji preventivne akcije, posebej pa se zahvaljujemo sodelujočim POŠ Nova Cerkev, ki so vložili veliko truda pri izdelavi izdelkov in predstavitvi preventivne akcije Pešec bodi viden – bodi previden.


Tekst: Slavko Jezernik
Foto: Vesna Kotnik, Lea Sreš

Oglejte si tudi