Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
15°C
-1°C
JUTRI
14°C
0°C
Deli
6446

4. svetovni teden prometne varnosti

Pod okriljem Združenih narodov poteka Četrti svetovni teden prometne varnosti (8. – 14. maj 2017), ki ga bo Agencija za varnost prometa 11. maja 2017 obeležila tudi s preventivnim dogodkom na Kongresnem trgu. Letos je teden prometne varnosti posvečen zmanjševanju hitrosti motornih vozil s sloganom »Rešimo življenje - #upočasnimo!« (Save Lives - #SlowDown). Neprilagojena hitrost voznikov motornih vozil je namreč eden ključnih razlogov za hude prometne nesreče, v katerih so pogosto udeležene najbolj ranljive skupine prebivalcev – otroci, pešci, kolesarji, starejši.

V okviru Svetovnega tedna prometne varnosti je pripravljena tudi posebna kampanja in podpisna deklaracija, ki se ji bodo pridružile ustanove in posamezniki z namenom zavzemanja za prometno varnost po vsem svetu.
Vabljeni, da podpišete deklaracijo in k temu povabite vse uporabnike po vaših kanalih. Dosegljiva je na: https://www.unroadsafetyweek.org/en/home.

Na družbenih omrežjih pa se pridružite podpornikom akcije z uporabo #upocasnimo in #SlowDown.

Več informacij najdete tudi na naših spletnih straneh www.avp-rs.si  in facebook profilu https://www.facebook.com/AgencijaZaVarnostPrometa/  

Informacijo posredujte tudi svojim prijateljem, znancem in sodelavcem, da skupaj podpremo prizadevanja za večjo prometno varnost.

Povzela: Lea Sreš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!