Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Pobude za spremembo Občinskega prostorskega načrta občine Vojnik

Občina Vojnik je objavila Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta občine Vojnik št. 3

Ponovno vas obveščamo, da je Občina Vojnik začela nov postopek zbiranja pobud za spremembo Občinskega prostorskega načrta (OPN).

 

Na spletni strani http://www.vojnik.si/okolje-prostor-ter-komunala/opn je objavljen obrazec, na katerem je treba posredovati pobudo najkasneje do vključno 31. 5. 2019 na Občino Vojnik, Keršova ulica 8, Vojnik ali na e-naslov obcina@vojnik.si.

 

Vsi pobudniki, ki ste pobude oddali pred tem pozivom, ste dolžni pobude ponovno podati na predpisanih obrazcih in poravnati pristojbine:

 

- za spremembo osnovne namenske rabe prostora: 200 EUR,

- za spremembo podrobnejše namenske rabe prostora: 150 EUR.

Za spremembo namembnosti zemljišča v primarno rabo (gozdna, kmetijska, vodna) se pristojbina ne plača.

 

Če se vloga nanaša na več parcel, se za posamezno pobudo šteje pobuda, dana za spremembo namembnosti na enovitem zaokroženem območju v okviru ene enote urejanja prostora.

 

Prav tako zakon in odlok določata, da je plačilo pristojbine pogoj za obravnavo pobude, vendar pa plačilo pristojbine ne zagotavlja spremembe namenske rabe prostora v OPN, temveč zgolj obravnavo ustreznosti pobude z vidika njene skladnosti s temelji urejanja prostora.

 

Tekst: Jelka Gregorc
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi