Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
4°C
JUTRI
3°C
1°C
3053

Odprtji LAS projekta »Skozi učni vrt do podjetniških idej« in razstave, posvečene sadjarju Francu Goričanu

Vljudno vabljeni na odprtji LAS projekta »Skozi učni vrt do podjetniških idej« in razstave, posvečene sadjarju Francu Goričanu, ki bosta v četrtek, 29. 9. 2022, ob 17.30 ob občinski stavbi v Vojniku.

Branko Petre

ŽUPAN

Občina Vojnik je skupaj s partnerji v projektu uredila učni vrt, kjer so posajeni sadno drevje, trta, okrasno grmičevje in medovite rastline. Izvedli smo izobraževanja za različne ciljne skupine in kupili del opreme za predelavo lupinarjev. Obnovili smo skoraj sto let star vodnjak ter uredili skupni prostor, ki bo namenjen različnim dogodkom in izobraževanju. Partnerja v projektu sta bila podjetje Glasman, d. o. o., iz Frankolovega in Center ponovne uporabe, Enota Vojnik. Namen projekta je skladen razvoj podeželja, oživitev sadjarske tradicije, promocija, izobraževanje ranljive skupine in tudi ostale ciljne skupine, animiranje in povečanje ponudbe, vzpostavitev novih storitev in dejavnosti, urejanje prostora, skrb za okolje, varovanje vodnega pitnega vira, vpliv na biodiverziteto in dvig gospodarske dejavnosti.

Od kod ime Goričanov učni vrt? Franc Goričan je bil eden najpomembnejših strokovnjakov s področja razvoja sadjarstva in naš občan, zato smo se odločili, da učni vrt poimenujemo po njem. Domoznanski oddelek Osrednje knjižnice Celje je pripravil gradiva za izdajo spominov, ki nam bo približala njegovo delo in skušala ilustrirati utrinke časa, v katerem je živel in delal.


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi