Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Javno dostopna storitev na www.uis.si

V spletnem servisu z odgovori na vprašanje strank sodeluje kar 23 organov državne uprave in lokalne samouprave s celjskega območja.

Kaj je UIS?

Upravno-informacijski servis Celje (UIS), ki deluje od 31. 3. 2010 na naslovu www.uis.si, je spletna, interaktivna, javno dostopna storitev, preko katere organi državne uprave in lokalne samouprave celjskega območja odgovarjamo na splošna vprašanja strank iz naših upravnih področij. Če stranko zanima odgovor na neko vprašanje iz pristojnosti v servisu sodelujočih organov, ji zato ni treba hoditi v uradne prostore, vprašanje lahko postavi preko računalnika. Ob tem stranki tudi ni treba natančno poznati pristojnosti organov, ki jim pošljejo vprašanje.

 

Kako deluje?

Stranka svoje vprašanje postavi na spletni strani www.uis.si. Če želi biti obveščena o odgovoru po elektronski poti, ob postavitvi vprašanja v ustrezno polje navede svoj elektronski naslov. Strankino vprašanje prejme urednik UIS, ki se nahaja na UE Celje. Ta ga objavi na spletu in ga posreduje področnemu uredniku organa, v katerega pristojnost spada postavljeno vprašanje. Področni urednik pripravi odgovor, glavni urednik pa ga objavi in mu dodeli status končano. V kolikor je stranka ob postavitvi vprašanja navedla svoj elektronski naslov, dobi odgovor tudi po elektronski pošti. Vsi v UIS so javno dostopni. Prikazani so po statusu, naslovu vprašanja, področju in organu, ki ureja vprašanje.


Vsa vprašanja in odgovori v UIS tvorijo neke vrste bazo vprašanj in odgovorov, ki jih je mogoče pregledovati oz. iskati na tri načine:

  •  po ključnih besedah preko iskalne vrstice,
  •  po področjih,
  •  po organih in
  •  po statusih.

Tekst: Damjan Vrečko
Foto: arhiv Upravne enote Celje

Oglejte si tudi