Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
12°C
-4°C
ČE.
15°C
-1°C
Deli
4203

Mladi v letu 2016

V preteklem letu se je v Občini Vojnik odvijalo kar nekaj zanimivosti za mlade.

Organizirali smo poučne ter zabavne poletne delavnice za otroke. Otroci so se učili tujih jezikov, se zabavali s čarovnikom Sebastijanom, kopali na bazenu Frankolovo, plezali s plezalnim društvom Pajki ter se družili in ustvarjali v Kamrici (medgeneracijski center) Vojnik. Organizirali smo tudi športne igre Veter v laseh in Mobilnost, ker smo se povezali z Osnovno šolo Vojnik in različnimi organizacijami ter s posamezniki, ki so pripomogli k sami izvedbi. Priključili smo se k projektu Uživajmo v zdravju, ker smo promovirali zdrav način prehranjevanja ter aktivnega gibanja, s tem smo želeli opozoriti na problematiko čezmerne telesne teže otrok.


Prav tako so se Varne točke v občini povečale za kar sedem novih točk (OŠ Vojnik in podružnice Socka, Nova Cerkev, Šmartno), Kamrica Vojnik, Pošta Nova Cerkev, OŠ Frankolovo). Tako imenovane varne točke so javne ustanove ter varen prostor, kjer se otroci in mladostniki lahko zatečejo in pogovorijo o svojih težavah. Eden izmed ciljev je tudi sprejetje strateškega dokumenta, namenjenega mladim v občini Vojnik, ker želimo vzpostaviti celovito mladinsko politiko na področju dela in življenja mladih v občini.


V občini Vojnik želimo z različnimi dogodki, delavnicami in prireditvami povezati mlade z namenom druženja in izobraževanja. Želimo, da se povežemo medgeneracijsko ter obudimo medsebojno sodelovanje društev ter posameznikov. 


Spremljate nas lahko na uradni spletni strani Občine Vojnik ter na profilu FB.

Tekst in foto: Adrijana Molan

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!