Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Ob mesecu požarne varnosti

V oktobru, mesecu požarne varnosti, se tudi v Špesovem domu skupaj s stanovalci z vso resnostjo posvetimo aktivnostim, ki bi nam v primeru požara olajšale reševanje. Vemo, da je naš objekt razmeroma velik, imamo stanovalce, ki so po večini gibalno omejeni, vendar imamo tudi dober sistem protipožarne zaščite in usposobljene zaposlene, ki bi v primeru požara ali elementarne nesreče ustrezno ukrepali.

K temu dodajmo še, da so najbližji domači gasilci oddaljeni vsega nekaj sto metrov in da bi, če bi bilo treba, bili v nekaj minutah pri nas. Vse skupaj smo pred leti že preizkusili v veliki vaji evakuacije, sedaj postopke redno obnavljamo, seveda ne v tako velikem obsegu, vendar tako, da stanovalci in zaposleni vedo, kako bi v podobnem primeru ravnali.

V letošnjem osrednjem dnevu, ki smo ga namenili požarni varnosti, nas je v dopoldanskem času obiskala gasilska častnica Breda Verbovšek in na zanimiv način stanovalcem predstavila gasilsko dejavnost in jim odgovarjala na razna vprašanja. Opozorila jih je tudi na pano, ki v avli nazorno prikazuje postopke v primeru požara in bo tam vse do konca meseca. V toku dneva so se zaposlenim, odgovornim za gašenje začetnih požarov, pridružili gasilci PGD Vojnik s poveljnikom Adolfom Jancem. Skupaj smo obnovili postopke evakuacije in se preizkusili tudi v gašenju z gasilnimi aparati. Ob koncu smo izkoristili lepo vreme za kratko druženje in prijateljski klepet. Naj povem, da je sodelovanje med našim domom in PGD Vojnik, prav tako pa z ostalimi gasilskimi društvi v občini, dobro. Vemo, da so prav prostovoljni gasilci tisti, na katere se lahko vedno zanesemo in bi nam v primeru kakršne koli nesreče med prvimi priskočili na pomoč.


Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi