Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Prva faza obnove gasilskega doma v Vojniku

V jesenskem času se je začela temeljita in dolgo pričakovana prenova notranjosti gasilskega doma, ki je razdeljena na štiri sklope, vsak sklop je delo enega leta. V prvem sklopu smo prenavljali poveljniško in dežurno sobo ter stranišča. Dela so bila opravljena do konca leta, zdaj nas čaka samo še opremljanje poveljniške in dežurne sobe, kjer nam bo na pomoč priskočil mizar Marko Kovač.
Da so se dela sploh lahko začela, se je bilo treba dogovoriti o potrebi po nujni obnovi z Gasilsko zvezo Vojnik-Dobrna, o sofinanciranju z Občino Vojnik. Ključnega pomena je bil tudi posluh naših izvajalcev, podjetja Oder, d. o. o. in Elektro Kovačič, d. o. o. Na tem mestu se zahvaljujemo predsedniku Gasilske zveze Vojnik-Dobrna tovarišu Benediktu Podergajsu, našemu županu gospodu Branku Petretu, direktorici podjetja Oder Janji Košenina Ramšak in Gregorju Stožirju iz podjetja Elektro Kovačič in jih še naprej prosimo za pomoč in posluh.

 

Veliko svojega prostega časa sta v gasilskem domu pustila naš poveljnik Adolf Janc in gospodar Franci Lebič. Zmeraj sta bila pripravljena prihiteti v gasilski dom, ko je bilo treba pospravljati, nadzorovati in tudi kaj postoriti. Tomaž Pekovšek je v sodelovanju z Arnoldom Ledlom pripravil idejno osnovo za potek obnove prostorov in njihovo opremljanje. Predsednik Roman Kugler pa je usklajeval finančni in terminski načrt ter dodatno bdel nad potekom dela. Ne smemo pa pozabiti tudi ostalih članov društva, ki so priskočili na pomoč v svojem prostem času.

 

V letu 2018 se bomo lotili prenove notranjosti obeh garaž, v katerih so naša intervencijska vozila, zaščitna oprema za operativne gasilce ter oprema za gašenje.

 

Do praznovanja 140-letnice si želimo prenoviti celoten gasilski dom, da bo vsem v ponos.

 

Tekst: Barbara Suholežnik Kugler
Foto: Franc Lebič

 

Oglejte si tudi