Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Srečanje pevskih zborov občin Vojnik in Dobrna

Tako kot vsako leto, smo se tudi letos družili ob zborovskem petju. Srečanje pevskih zborov občin Vojnik in Dobrna se je odvijalo v sredo 24. aprila, ob 19. uri v Večnamenski dvorani v Novi Cerkvi.
Vsako leto se srečanje zgodi ob istem času, na različnih lokacijah. Tokrat smo se družili v Novi Cerkvi. Namen srečanja je vedno enak, druženje in predstavitev dela vseh zborov. Prav tako pa je to srečanje tudi »generalka« za območno revijo pevskih zborov v Celju, kjer se vsi zbori predstavijo in dobijo strokovno mnenje o delu.

 

Srečanja se je udeležilo sedem pevskih zborov: Moški pevski zbor Nova Cerkev pod vodstvom Janje Belej,Moški pevski zbor Antona Bezenška Frankolovo pod vodstvom Matevža Pušnika, Ženski pevski zbor Korona – Dobrna pod vodstvom Jana Grobelnika, Moški pevski zbor KUD France Prešeren Vojnik pod vodstvom Emilije Kladnik Sorčan, Moški pevski zbor Dobrna pod vodstvom Leona Ašenbergerja, Mešani pevski zbor DU Vojnik pod vodstvom Katje Klinc in Mešani pevski zbor FORTE Vojnik pod vodstvom Tomaža Marčiča.

 

Pevski zbori so se predstavili ob slovenski ljudski in umetni pesmi ter zvestim poslušalcem popestrili večer. Pesmi je besedo dodala Andreja Petrovič.

 

Tekst: Janja Belej

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi