Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Športno društvo Socka

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije. Nastal je kot odgovor na velik porast deleža telesno nedejavnih.

Te negativne trende je še močno pospešila pandemija koronavirusa, a verjamemo, da jih skupaj lahko obrnemo v pozitivno smer. Zato smo se pobudi pridružili tudi v Športnem društvu Socka. Za prebivalce krajevne skupnosti Nova Cerkev želimo organizirati športne dejavnosti, ki bodo primerne za vse, ne glede na starost in telesne zmogljivosti.  Verjamemo, da se naših aktivnosti lahko udeleži sleherni med nami. Šport je učinkovito orodje združevanja, povezovanja, sodelovanja, prijateljstva in solidarnosti.

Teden športa bo od 23. do 30. septembra na različnih prizoriščih. Aktivnosti bodo obsegale pohod, kolesarjenje, rekreacijo za ženske, športne igre za osnovnošolce in najstnike ter gasilce. Teden se bo začel v petek, 23. septembra, s tekmo »med dvema ognjema« med ekipama podružničnih osnovnih šol Socke in Nove Cerkve, končal pa se bo v petek, 30. septembra, z zabavnimi športnimi igrami in druženjem ob glasbi mladih glasbenikov.

Podroben program bo objavljen na FB straneh Športnega društva Socka, plakatih in na letakih, ki jih bodo dobili osnovnošolci. Vabimo vas k čim večji udeležbi.

Tekst: Gregor Jeseničnik


Oglejte si tudi