Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Utrinki: KS Vojnik praznuje krajevni praznik

Slavnostna seja je potekala v novo pridobljenih prostorih Knjižnice Vojnik, v prostoru, ki je namenjen razstavam in knjižnični dejavnosti. Na njej smo s člani sveta Krajevne skupnosti Vojnik, županom, podžupanom in prisotnimi gosti - ravnateljico OŠ Vojnik, predsedniki in predstavniki društev ter odborov, ob poročilu pregledali, kaj se je v letu od preteklega praznika pa do danes v kraju dogajalo, kaj se je v njem izboljšalo, katere od načrtovanih aktivnosti, investicij so bile uresničene in se ozrli tudi na uresničevanje zastavljenih načrtov in planiranje novih investicij in izboljšav.
Slavnostni seji je sledila prireditev s podelitvijo priznanj ob prazniku Krajevne skupnosti Vojnik.

V kulturnem programu prireditve  v katerem smo poudarili pomembnost medgeneracijskega sodelovanja in medsebojne pomoči  so sodelovali najmlajši pevci  iz vrtca Danijelov Levček, dramski krožek razredne in predmetne stopnje, učenke 4.a razreda, Ana  Marguč, Glorija in  Simon Jager, Ljudske pevke Taščice. Prireditev je povezovala Milena Petek. Sodelovanje  med generacijami,  društvi, zavodi,   posamezniki, ki se s svojim delom,  idejami, prireditvami  in  številnimi  dejavnostmi aktivno vključujejo v delo in razvoj kraja so pomembno gibalo razvoja življenja in dela v skupnosti. 

Hvaležna sem, da si  veliko ljudi  prizadeva za uspešno delo,  sobivanje  in za dobrobit vseh krajanov.  S požrtvovalnim delom  in neizmerno mero dobre volje, mnogi med njimi, tudi naši  letošnji  nagrajenci, prispevajo k lepši podobi kraja in boljšemu počutju krajanov. Letošnji dobitniki priznanj so:                                          Anton Perger  je duhovnik v Vojniku že 46 let. Iz dneva v dan, iz tedna v teden, mesec,  leto… ljudje vedo, da se lahko zanesejo na njegovo duhovno oskrbo, duhovno pomoč ali da jim posveti čas tudi kar tako, kadar si želijo pogovora, kadar so srečni ali kadar so žalostni.v, ki so naša kulturna dediščina,  bil  je pomemben člen pri   postavitvi  objekta, Doma sv. Jerneja. V tem mesecu  bo postal zlatomašnik. Za njegovo nesebično delo v župniji in sodelovanje s krajem, se mu Svet KS Vojnik zahvaljuje s priznanjem.

Ivanka Plešnik je zelo dejavna v društvenem življenju tako v kraju, kot v občini. Ivanka je pomemben člen društva Dobra volja, ki uresničuje cilje sovaščanov,  prirejajo različne prireditve, skrbijo za prijetno druženje, sodelujejo z drugimi društvi, obenem pa pomagajo svojim sovaščanom, ko se znajdejo  v stiski. Vedno sodelujejo  tudi v čistilni akciji, kamor vključijo tudi podmladek.   Ivanka je bila prejšnjih dveh mandatih  tudi zelo aktivna  članica v Svetu KS Vojnik. V lanskem letu je postala predsednica KORK, aktivna je tudi v projektu Društva upokojencev Slovenije,  Starejši za starejše. Sokrajani jo spoštujejo, saj vedo, če se bo Ivanka zavzela za njih, bo zadeva slej ko prej rešena.  Za njeno vsestransko delo v kraju in pomoč sokrajanom ji Svet KS Vojnik podeljuje priznanje.

Dušan Blazinšek    je bil v mladosti kmečki fant, ki je bil rad v družbi svojih sovrstnikov,  gasilcev na vasi.  Z zavzetostjo se je udeleževal  vaj,   tekmovanj, različnih izobraževanj, ki jih je organiziralo  društvo in se tako strokovno izpopolnjevati za  naloge, s katerimi se soočajo gasilci. Tako je postal član PGD že v rani mladosti in temu poslanstvu ostaja zvest tudi sedaj, ko ne odreče pomoči, ko jo  kdo so od svojcev, znancev ali sosedov  potrebuje.  Je pa tudi prizadeven  član  ZB za vrednote NOB Vojnik. Za njegovo aktivno delo v društvih, mu KS Vojnik podeljuje priznanje.


Ekipa Strelskega društva Bratov Dobrotinškov Vojnik: Saška Nerat,  Matjaž Žgajner in Janez Pintar 
dosega pomembne in odmevne rezultate na strelskih tekmah v različnih -kategorijah.    V sezoni 2018-19 so  med strelskimi društvi Koroške, Štajerske in Zasavske regije dosegli 2. mesto ekipno.  Tudi v streljanju z MK puško dosegajo odlične rezultate. Na tekmovanju v streljanju z vojaško puško je bil Matjaž Žgajner dve leti zapored zmagovalec . Zelo uspešna pa je tudi Saška Nerat. Na državnem tekmovanju je lani dosegla drugo mesto, letos pa tretje, na zadnji tekmi z MK puško je v svoji kategoriji do 50 let ugnala vse moške strelce in tudi vse, razen enega veterana. Po rezultatih, kij jih zgoraj omenjena trojica dosega, si zasluži  priznanje, saj zelo častno zastopajo Občino in KS Vojnik tudi širše v regiji. Za njihove športne dosežke jim Svet KS vojnik podeljuje priznanje.


Lan Tominc
 je že od malega  imel rad vodo.  Že pri  sedmih je poskušal veslati in že takrat pokazal zanimanje za treniranje tega športa. Njegovi začetki so bili  pri Kajak kanu  klubu na Špici  v Celju. Pri desetih letih je dosegel prve vidne rezultate, ki so ga še bolj spodbudili  k intenzivnejšemu treningu. Pot do olimpijske medalje ga je vodila preko  potekale kvalifikacij v  Sloveniji, nato mednarodnih   kvalifikacij  tekmovalcev s celega sveta  v Španiji. Tam   je  z zmago v slalomski preizkušnji na mirnih vodah dosegel kvoto  za uvrstitev na mladinske olimpijske igre v Buenos Airesu, kjer pa  je  dosegel izjemen uspeh. Postal je olimpijski zmagovalec v veslanju. Za njegove izjemne športne dosežke mu Svet KS Vojnik podeli priznanje.


Martina Težak
 je zelo aktivna članica PGD Vojnik. Življenjska pot jo je pripeljala iz Dragomlja, kjer je bila predana gasilka, zato ji v Vojniku ni bilo težko takoj prijeti za delo. V letu 2011 je postala tajnica PGD nedolgo zatem pa še blagajnik. Ves čas se tudi izobražuje, opravila je tečaja za bolničarja in tudi za informatika, od leta 2013 opravlja funkcijo pomočnika poveljnika za prvo pomoč v PGD Vojnik. Od leta 20118 pa je tudi s strani poveljstva GZ Vojnik – Dobrna imenovana tudi za pomočnika poveljnika za prvo pomoč .Poleg vseh funkcij se je Martina aktivno vključevala tudi v tekmovalne enote. Za njeno prostovoljno delo v PGD Vojnik ji Svet KS Vojnik podeljuje priznanje.
 

Čestitke nagrajencem in iskrena hvala vsem nastopajočim na prireditvi in njihovim mentorjem,  Urbanu in Matjažu za tehnično pomoč, Irmi in Mateji za pomoč v zaodrju, Mileni za vodenje prireditve,  Lei za fotografije, Poloni za vabila in priznanja, cvetličarni Maja za okrasitev odra, Vinogradniško-vinarskemu društvu, Društvu podeželskih žena in Gostišču Turist. 

Za vso strokovno pomoč in podporo  pri uresničevanju načrtov naše   lokalnih skupnosti, ki se tičejo   življenja in dela prebivalcev na območju Krajevne skupnsti Vojnik  se zahvaljujem županu in zaposlenim na občini Vojniksvetnikom občinskega sveta in članom sveta KS, vsem predsednikom društev in njihovim članom, ravnateljicam OŠ Vojnik, vrtca Mavrica In Danijelov Levček,  delavcem režijskega obrata, ter vsem, sokrajanom sokrajankam in drugim, ki nam pomagate pri ustvarjanju prijetnega sobivanja.

Tekst: Lidija Eler Jazbinšek
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi