Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Srečanje starejših v Vojniku

Srečanje starejših krajanov Krajevne skupnosti Vojniku je potekalo v prijetnem ambientu Jernejevega doma v Vojniku. Veseli smo bili številne udeležbe sokrajanov, ki so luč sveta ugledali v letu 1937 in prej. Najstarejša udeleženca srečanja sta bila Katarina Kotnik in Jurij Korošec.
Ko se ozrem nazaj, vidim, da začetki organiziranja srečanj starejših krajanov ne sežejo tako daleč nazaj. Pred sedmimi leti smo se v KS Vojnik odločili, da povabimo najstarejše krajane na skupno srečanje, ki se je odvijalo pod prireditvenim šotorom v Vojniku in tako je bilo kar nekaj let. Zadnji dve leti smo za gostoljubje zaprosili OŠ Vojnik, ki nas je gostila v jedilnici, letos pa so nam dobrodušno priskočili na pomoč člani Katoliškega društva Ivana Šoparja z župnikom, ki so srečanje gostili v njihovi lepi dvorani.

 

Če smo začetne korake ubirali sami, sem posebej hvaležna, da v Vojniku živijo ljudje, ki znajo med seboj sodelovati in »stopiti skupaj« za dobro skupnosti tako, kot smo si pri izvedbi srečanja med seboj pomagali letos. Iskreno se zahvaljujem župniku Antonu Pergerju ter dekanu Alojzu Vicmanu za darovano mašo in maziljenje, Katoliškemu društvu Ivana Šoparja, KO Rdečega križa, Karitasu, da ste skupaj s Krajevno skupnostjo Vojnik pripravili srečanje prijateljev. Hvala tudi vsem svojcem, ki ste poskrbeli za prevoze na srečanje. 

 

Sokrajanom in sokrajankam so druženje s kulturnim programom polepšali tudi pevci Moškega pevskega zbora KUD France Prešeren ter solistka Urška Oprčkal. Poleg predsednice krajevne skupnosti sta zbrane nagovorila župan Branko Petre in župnik Anton Perger.


Tekst: Lidija Eler Jazbinšek
Foto: Lea Sreš

 

 

Oglejte si tudi