Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vojnik
DANES
22°C
11°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Realizacija projektov in načrti za naprej

Delo Sveta KS Nova Cerkev gre po načrtih. Pridobitve v kraju so vidne in omogočajo lažje življenje in delo na področjih, ki zahtevajo ureditev osnovnih potreb ljudi.

Asfaltirali smo javne poti po planu krajevne skupnosti, ki so imele urejeno dokumentacijo, in sicer javna pot Homec, javna pot Socka, javna pot Novake – do meje s KS Frankolovo in javna pot Selce. Asfaltiranje je zelo dobro opravilo podjetje Remont Celje. V planu so še preplastitve najbolj poškodovanih javnih poti in razširitev lokalne ceste Socka – Trnovlje. V teku so tudi krpanje poškodovanih javnih poti, katerih izvajalec je VOC Celje, priprava dokumentacije za izgradnjo novega betonskega mostu v Lembergu pri gasilskem domu, idejna zasnova za izgradnjo pločnika v novem naselju v Novi Cerkvi v smeri Novake – po levi strani od zaključka meje pri Amonu v dolžini 400 m.

Končana je izgradnja novega betonskega mostu pri Senegaškem mlinu v Selcah, izvajalec je bilo podjetje Peor, ki je investicijo opravilo zelo dobro. Urejamo bankine ob javnih poteh, prav tako smo ob javnih poteh obrezovali veje in grmičevje, v pripravi je tudi avtobusna utica za postajališče v Hrenovi za smer Dobrna.

V načrtih je urejanje kanalizacije v Razdelju, izvajalec bo gradbeno podjetje Peor. Prav tako je v pripravi dokumentacija za sanacijo javne poti Lemberg – Vine. V teku so prevezave vodovoda v Trnovljah, izvajalec je VO-KA Celje. Pripravljen je idejni projekt za vodovod Lemberg. Kmalu bo izdano gradbeno dovoljenje za izgradnjo novega rezervoarja in menjava vodovodnih cevi za boljši pritok vode uporabnikom v Straži. Junija je predviden prevzem vodovoda Lahka peč – Čreškova, ki ga bomo predali v upravljanje podjetju VO-KA Celje. Prav tako je v pripravi II. faza projektne dokumentacije za vodovod Selce. V pripravi je tudi dokumentacija za razširitev mostu na lokalni cesti Socka – Čreškova (do meje z občino Dobrna).

Kot vsako leto doslej je tudi letos ob prazniku dela, 1. maju, Godba na pihala Nova Cerkev skupaj z Možnaristi Lanšperg – Nova Cerkev pripravila prvomajske budnice na Frankolovem, v Lembergu, Socki, Novi Cerkvi in v Vojniku. Gasilci PGD Nova Cerkev, Socka in Lemberg so naredili in postavili mlaje, za kar se jih lepo zahvaljujem. Zahvala velja tudi vsem režijskim odborom za pripravo asfaltiranja javnih poti.

Ob nesreči, ki doleti človeka, spoznaš, da je hitra pomoč najbolj dobrodošla. Zahvaljujem se KO Rdečega križa Nova Cerkev, predsednici Magdi Kajzba in odboru te organizacije, ki so se odzvali na pomoč družini Verdinek, ki jim je pogorela hiša. Odborniki in odbornice Rdečega križa so obiskali člane KO RK Nova Cerkev in krajane ter v akciji, ki ste jo lepo podprli, zbrali 6.518 EUR. Hvala KO RK Nova Cerkev, hvala vsem krajankam in krajanom, ki ste pomagali družini po svojih močeh. Zbrana sredstva so bila predana družini 24. marca 2022.

Tekst: Slavko Jezernik,

Foto: Nives Kotnik

 

Oglejte si tudi