Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
10°C
-3°C
JUTRI
8°C
6°C
Deli

Pokopališče Frankolovo

V mesecu januarju 2018 je prišlo do neprijetnega položaja na novem delu pokopališča Frankolovo. Neznani storilec je v poznih večernih urah z osebnim avtomobilom vozil po tlakovani poti na novem delu pokopališča in s tem poškodoval nekaj grobnih prostorov.

Krajevna skupnost Frankolovo je o tem neljubem dogodku obvestila Policijsko postajo Celje. Predstavniki policije so opravili ogled na terenu in podali zapisnik. Na dostopni cesti do mrliške vežice je postavljena dvižna rampa, ki smo jo v preteklosti že zapirali. Na pritožbe krajanov, da je onemogočen dostop do pokopališča z zgornje strani, smo na njihovo željo rampo ponovno odprli.

V tem času so nekateri krajani pri pokopaliških zabojnikih za odpadke odlagali gospodinjske odpadke. To nesnago smo bili primorani odstranjevati s pomočjo režijskega obrata Občine Vojnik. Glede na možnosti ponovnega vandalizma na pokopališču in odlaganja smeti v okolici mrliške vežice vas obveščamo, da se je Svet KS Frankolovo na svoji izredni seji odločil zapreti dvižno rampo na dostopni cesti do mrliške vežice.

Rampa bo odprta v času pogrebnih obredov in ob večjih župnijskih praznikih. Hvala za razumevanje.

Tekst in foto: Dušan Horvat

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij