Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
14°C
0°C
JUTRI
5°C
-8°C
Deli

Naravo moramo varovati, ne uničevati!

Slovenci smo znani po tem, da radi potujemo, tako po domovini kot tujini, in občudujemo naravne bisere, ki jih je v naši domovini polno. Da bi tako ostalo, se moramo truditi vedno znova.

V občini z vsakoletnimi čistilnimi akcijami nalogo vestno izpolnjujemo že od ustanovitve. Tudi letos bomo, po že ustaljeni praksi, organizirali čistilno akcijo.

Čistilna akcija za društva in posameznike bo potekala v soboto, 1. aprila 2017, v tednu pred tem, od 27. do 31. marca, pa za gospodinjstva. V primeru slabega vremena se akcija prestavi na soboto, 8. aprila 2017. Zbirna mesta bodo tako kot lani pred krajevnimi skupnostmi ali pred gasilskimi domovi ob 8. uri. 

Kljub trudu, da ne bi bilo več nobenega črnega odlagališča v občini, ta še vedno obstajajo. Poglejte okoli sebe in nam sporočite, ali je v vaši bližini še kakšno. Sporočite nam čim prej, da se potem skupaj dogovorimo, na kakšen način in s kakšno opremo bi lahko organizirali čiščenje. Tud letos se bomo s podjetjem Simbio d. o. o. dogovorili, da bo zbirni center na Arclinu ob koncu tega tedna odprt dlje, v soboto pa tudi popoldne.

Pri varovanju narave se vidi naša kultura. Nikar ne dopustimo, da bi vnuki in pravnuki poznali lepo zeleno naravo le še iz filmov. Spodbujajmo drug drugega k sprotnemu odstranjevanju nepotrebne navlake. Varujmo zelena pljuča narave, da bomo obvarovali svoja.

 

Tekst: Irma Blazinšek 
Foto: Lea Sreš

                                           

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!