Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Priložnost za nove kadre

Akademija socialnega podjetništva je praktično-učni program in omogoča poznavanje koncepta socialnega podjetništva in poslovni model za trajnostni razvoj, ki bo vplival na širše lokalno in regionalno okolje, s čimer bo Občina Vojnik pridobila nove kadre, družbeno odgovorne podjetnike in nova trajnostno usmerjena mlada podjetja. Predvsem želimo spodbuditi žensko podjetništvo, kjer imata Lenka Puh in dr. Marinka Vovk dolgoletne izkušnje in številne reference, tudi mednarodne.

Lokacija: Celjska cesta 10 in 14

Vodilni izvajalec programa v Sloveniji:  Zavod Vinetum, SO.P.

Partner za mednarodno sodelovanje in izvajanje programa: CPU Vojnik d. o. o., SO.P.

Sodelujoči partner pri izvedbi programa: RASR d. o. o. Celje

Predviden začetek delovanja: 1. 9. 2022


V okviru nadgradnje dejavnosti v CPU Vojnik uvajamo nadgradnjo programa v sodelovanju s socialnimi podjetji z uvedbo inovativnega pristopa za doseganje ciljev, ki so usmerjeni  »v vzpostavitev učinkovitega in vzpodbudnega podpornega okolja za socialna podjetja, ki bo prispevalo h krepitvi veščin in kompetenc socialnih podjetij, povečalo možnosti za ustanavljane novih socialnih podjetij, spodbujalo rast obstoječih socialnih podjetij, okrepilo informiranost socialnih podjetij za razvoj in promocijo socialnega podjetništva, prispevalo k ustvarjanju novih delovnih mest ter povezovanj socialnih podjetij z lokalnim okoljem, raziskovalnimi in izobraževalnimi organizacijami ter gospodarstvom s ciljem ustvarjanja pogojev za boljši dostop na trg. Te cilje lahko uresničimo z vzpostavitvijo AKADEMIJE, ki bo dejansko učno podjetje za SO.P.  Ideja je dejanska potreba, saj SO.P. sedaj nimamo učnega okolja, zato bo akademija za doseganje ciljev SO.P. dejansko omogočila operativne možnosti, ki se jih lahko udejanji v praksi.


Program akademije z izvajanjem Zavoda VINETUM SO.P. v okviru etri skupnosti

  • Učenje in izmenjava znanj in veščin neposredno z vodilnimi strokovnjaki in praktiki s področja socialnega/ družbeno odgovornega podjetništva in krožnega gospodarstva
  • Spoznavanje novih priložnosti rasti socialnega podjetništva v sektorju krožnega gospodarstva
  • Nabor orodij za praktike za socialno podjetništvo in krožno transformacijo poslovnega modela
  • Praktične smernice in praktična pomoč za krožno preobrazbo že obstoječih in novih podjetij
  • Identifikacija in pridobivanje novih kompetenc za transformacijo poslovnega modela
  • Razumevanje narave financiranja in možnosti za socialno podjetništvo ter krožne modele
  • Individualno mentorstvo za podporo posameznikom na poti socialnega podjetništva
  • Spremljanje in podpora novonastalim socialnim podjetjem

Socialno podjetje Vinetum SO.P. bo v programu Akademije izvajalo vsebine, ki se razlikujejo od tradicionalnih profitnih podjetij na ključnih področjih. Zavod bo novo dejavnost začel 1. 9. 2022 na Celjski c. 10 in 14 v Vojniku. CPU Vojnik je vzpostavil povezavo z mednarodno akademijo socialnih podjetnikov, saj se bodo lahko prihodnji socialni podjetniki usposabljali mednarodno in se spoznali z drugimi podjetniki v sektorju socialne eknomije.

»Social Business Owner« izobraževalni program omogoča poznavanje koncepta socialnega podjetništva in poslovni model za trajnostni razvoj, ki bo vplival na širše lokalno in regionalno okolje, s čimer bo Občina Vojnik pridobila nove kadre, družbeno odgovorne podjetnike in nova trajnostno usmerjena mlada podjetja. Prevsem želimo spodbuditi žensko podjetništvo, kjer ima dr. Marinka Vovk dolgoletne izkušnje in številne reference, tudi mednarodne. Usposabljanje na mednarodni akademiji bo koordiniral CPU Vojnik, ki bo zagotavljal mednarodno vpetost lokalnega okolja in prihodnjih socialnih podjetnikov ter s tem prispeval k razvoju uspešnega koncepta socialnega podjetništva v občini Vojnik in širše v Sloveniji.

Program usposabljanja (online) za udeležence mednarodne akademje vključuje 9 modulov

Udeleženci po opravljenih obveznostih znotraj 9 modulov prejmejo mednarodni certifikat. Kontakt za informacije: Lenka Puh, lenka.puh@etri.si, 041 429 996 in dr. Marinka Vovk, cpu.marinka@siol.net, 041 634 594. 

Tekst: Marinka Vovk


Oglejte si tudi