Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Delovni pomladni meseci

V zimski sezoni 2018/2019 je kot vsako leto prišlo do uničenja makadamskih cest in bankin. Krajevna skupnost Nova Cerkev je k sanacijam bankin in makadamskih cest pristopila takoj, ko so to dopuščale vremenske razmere. Zahvaljujem se tudi vsem krajanom, ki ste že sami poskrbeli za ureditev brežin ob javnih poteh.

Zimska služba, ogledi in sanacija cest

Zahvalil bi se vsem izvajalcem zimske službe v sezoni 2018/2019 za korektno in dobro opravljeno delo. Zahvaljujem se tudi vsem krajanom za strpnost in razumevanje, saj se moramo zavedati, da v času močnih snežnih padavin in nizkih temperaturah ni mogoče vsega naenkrat posuti oz. splužiti.

Opravljen je bil ogled vseh javnih makadamskih poti v KS. Na osnovi ogleda so se sanirale najnujnejše poškodbe cest z navozom materiala in čiščenjem jarkov. Opravljen je bil tudi ogled posameznih asfaltnih javnih poti, ki se bodo sanirale v mesecu maju in juniju. Asfaltiranje javnih poti se bo prva tako izvedlo v maju in juniju.

 

Zahvala udeležencem čistilne akcije

Hvala vsem društvom, organizacijam in krajanom, ki ste se tudi letos vključili v akcijo čiščenja okolja. Vsak izmed vas, ki se udeležuje teh dogodkov, nosi v sebi zavest, da je to delo potrebno in koristno. Nova Cerkev po čiščenju in urejanju okolja znova zasije v vsej svoji lepoti. Pa še prošnja za vse – poskrbimo, da kraj ostane čist skozi vse leto.

Zahvala tudi za vse člane Turističnega društva Nova Cerkev, ki vsako leto poskrbijo za zasaditev cvetličnih gred v naši krajevni skupnosti.

 

Prvomajske budnice

Godba na pihala Nova Cerkev bo kot vsako leto tudi letos poskrbela za budnice v Lembergu, Novi Cerkvi, Socki, na Frankolovem in v Vojniku. Za celotno popestritev bodo prav tako poskrbeli  Možnaristi Nova Cerkev–Lanšperg, ki spadajo med sekcijo Godbe na pihala Nova Cerkev.

 

Obvestilne table za defibrilatorje

KS je dala predlog, da se ob glavnih cestah postavijo obvestilne table za samodejne defibrilatorje, ki so na gasilskih domovih v Lembergu, Socki in Novi Cerkvi.

 

Projekti

Vsi projekti, ki so bili v načrtu in tudi potrjeni v proračunu leta 2019, se bodo izvajali, kot je bilo predvideno.

Tekst: Slavko Jezernik
Foto: Lea Sreš

 

 

Oglejte si tudi