Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Živahno v pomlad

V zadnjem obdobju smo v svojem kraju zgradili nekaj prepotrebnih odsekov kanalizacijskega omrežja. Vse tiste, ki imate pogoje za priključitev na kanalizacijo, pozivam, da se javite podjetju VO-KA, kjer vam bodo posredovali vse podatke za izvedbo priklopa.
Čistilna akcija na Frankolovem

Letošnja čistilna akcija je bila izvedena zadnjo soboto v marcu, ob lepem vremenu in v dobrem vzdušju. Večina udeležencev se je kot vsako leto ob 8. uri zbrala pred krajevno skupnostjo. Ob kavici smo razdelili vrečke za smeti in rokavice ter uskladili odseke čiščenj za posamezne skupine, ki so že nekaj let iste. Tudi udeležba po društvih je vsako leto podobna. Čistilne akcije se žal udeležujejo pretežno člani društev, izjema so le krajani vasi Rove, Lipa, Beli Potok in Črešnjice, ki so pripravljeni sodelovati. Letošnje čistilne akcije se je udeležilo več kot 60 krajanov. Središče kraja smo pred čistilno akcijo pometli s strojno metlo, kar je pogoj za pranje površin, ki so ga tudi letos izvedli člani PGD Frankolovo.

Stanje na terenu se je v zadnjih letih izboljšalo, vendar ostajajo nekatere črne točke, ki občutek optimizma pokvarijo. Nerazumljivo in nedopustno je, da kljub dobro organiziranemu odvozu odpadkov in lepo urejenemu ter vsem dostopnem zbirnem centru v Vojniku še vedno prihaja do odlaganja odpadkov v naravo.

Akcija je bila uspešno zaključena po dobrih treh urah. Sledil je tradicionalni zaključek pred gasilskim domom ob hrani in pijači ter dobrim razpoloženjem. Na koncu druženja je sledila zahvala za sodelovanje v želji, da se naslednje leto spet vidimo.

 

Kanalizacija Frankolovo

V zadnjem obdobju smo v svojem kraju zgradili nekaj prepotrebnih odsekov kanalizacijskega omrežja. Pri gradnji kanalizacije nam je z dodatnimi sredstvi uspelo dograditi tudi ostalo infrastrukturo (robnike, pločnike, meteorno kanalizacijo, zaščitne cevi za javno razsvetljavo s stojnimi mesti za droge idr.).

Gradnja kanalizacija je velikega pomena, občutno se izboljšata kakovost in pogoji življenja v kraju. Žal predpisi in pogoji za sofinanciranje izgradnje podobnih manjših kanalizacijskih omrežij ne omogočajo prijave na razpis. Zato se izgradnja naše kanalizacije prepočasi odvija, saj se financira izključno iz proračuna Občine Vojnik. Marsikdo izmed naših krajanov bi se želel priključiti na javno kanalizacijo, pa glede na opisano stanje žal to še dolgo ne bo mogoče. Po končani izgradnji in uspešno opravljenem tehničnem pregledu za posamezne odseke smo pridobili uporabno dovoljenje, ki je pogoj za priključitev objektov na kanalizacijsko omrežje. Zato vse tiste, ki imate pogoje za priključitev na kanalizacijo, pozivam, da se javite podjetju VO-KA, kjer vam bodo posredovali vse podatke za izvedbo priklopa.

Hvala za razumevanje.

 

Tekst in foto: 

 

Dušan Horvat

Oglejte si tudi