Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Izgradnja vodovoda Sv. Tomaž – odsek Kmecl

Skladno s konceptom razvoja vodooskrbe izvaja Občina Vojnik širitev javnega vodovodnega sistema na območju Svetega Tomaža nad Vojnikom. Primarni vod Sv. Tomaž je že zgrajen, prav tako sekundarni vod, odsek Zeme.

Vodovod Sv. Tomaž – odsek Kmecl je sekundarni cevovod, ki bo povezal območje Kmecl, predstavlja območje sedmih stanovanjskih objektov v tlačni coni, ki se bo z vodo oskrbovala iz vodohrana Sv. Tomaž (VH7.5m3). Zaselek Kmecl ima značilno razpršeno gradnjo in zaradi tega dejstva, da tudi vodovod, na katerega je projektiran cevovod, ni dimenzioniran za gašenje požara, ampak samo za sanitarno oskrbo z vodo tega območja. Trasa cevovoda (PE100 DN63 PN16) v dolžini 329 metrov v celoti poteka po obstoječi makadamski poti.

Potencialni hišni priključki se bodo lahko po končani izgradnji izvedli na osnovi soglasja upravljavca vodovoda (VO-KA Celje) kjerkoli na cevovodu, z objemnimi priključki z drznimi zasuni po pridobitvi uporabnega dovoljenja za načrtovani objekt. Dela bodo končana predvidoma do konca julija 2015. Skupna vrednost izvedbe znaša 35.592,27 evra, financirano iz občinskega proračuna.

 

Boštjan Švab

 

Oglejte si tudi