Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Regionalna cesta R3-693 Razdelj–Socka je preplastena

Regionalna cesta R3-693 Razdelj–Socka je dobila prvo asfaltno prevleko in tako so vsi uporabniki rešeni vožnje po luknjastem in blatnem cestišču.
Čeprav je bilo načrtovano, da bi dela na tem odseku končali pred zimskimi padavinami, izvajalcu to ni uspelo. Umaknjena je bila mehanizacija, cesta pa je bila nevarna. Uporabniki ceste in krajani so se zaradi nevzdržnih razmer na vozišču  in ob njem izrazili nestrinjanje in zahtevali sanacijo cestišča in varno vožnjo. Luknje na vozišču so bile nevarne in vožnja skoraj nemogoča.

Lokalna skupnost, krajani, predsednik Sveta KS Nova Cerkev Slavko Jezernik in župan Občine Vojnik Branko Petre so naredili vse, da so se izvajalci vrnili na teren in cestišče preplastili ter omogočili prevoznost z omejeno hitrostjo vožnje. Občina Vojnik je morala podpisati posebno jamstvo, da je ministrstvo odobrilo sanacijo. Stroški preplastitve so bili visoki, še zlasti zato, ker bo potrebno spomladi asfaltno prevleko zdrobiti in po končanih delih na cesti ponovno preplastiti. Ker cesta Razdelj - socka nima označene talne signalizacije in je na njej omejitev hitrosti na 40 km/h, prosijo, da se za varno vožnjo držite predpisov in oznak. V mesecu marcu bodo na gradbišču dela nadaljevali in cesto končali.


Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi