Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Življenje metulja

V petek, 17. februarja 2023, je bilo v polnem večnamenskem prostoru Knjižnice Vojnik spet veselo in prijetno. Prisluhnili smo predstavitvi knjige Pilates za dušo – Življenje metulja avtorice Sare Padarič. Z njo se je pogovarjala Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šole Lava Celje.

Sara nam je predstavila svoj prvenec in nam razkrila tudi marsikaj o sebi in svoji življenjski poti, ki jo že od malega spremlja šport. Sari šport ni samo način življenja, pač pa življenje samo. Je ustanoviteljica Športno-rekreativnega društva Postani.fit. V društvo je vložila veliko energije in truda, da je postalo kakovostno vadbeno središče za najrazličnejše ljudi. Poklicno pot opravlja kot profesorica športne vzgoje na srednji šoli Šolski center Celje, kjer svoje znanje prenaša na otroke in mladino. Sara je inovativna, energična oseba, ki se dotakne vsakogar.

Na dogodku so za glasbeno kuliso poskrbele citrarka Irena Anžič, ki je zaigrala Metamorfoze Wilfrieda Scharfa ter Ne bodi kot drugi Ferija Lainščka oz. Gorazda Čepina, Pia Pinter Delopst na violini in klavirju ter Petra Delopst na klavirju. Zaigrali sta J. P. Rameau – skladbo Rigaudon, Pia Pinter Delopst pa še skladbo Tarantela.

Tekst: Betka Hutinski

Foto: Knjižnica Vojnik, arhiv Resolucija.si 

Oglejte si tudi